Udlejning: 5 genveje til en billigere bil på ferien

Mange danskere ender med at betale overpris for både leje og forsikringer, når de skal leje bil i udlandet. Hvis du gør dit forarbejde ordentligt, og tør forhandle lidt, er der mange penge at spare.

26. juli 2016 af Bil Magasinet i samarbejde med Mikonomi.dk

I det følgende giver vi dig 5 tips til, hvordan du kan spare penge på din lejebil på ferien.

Betal ikke på forhånd

Når det kommer til billeje i udlandet, anbefales det, at du ikke betaler for lejebilen på forhånd. Ved at reservere en lejebil men ikke betale for den hjemmefra, har du større frihed til at forhandle med udlejningsselskaberne på destinationen og således vælge det bedste tilbud. 

Mange af selskabernes sælgere er villige til at gå langt for at sikre dig som kunde, så du skal ikke være bange for at bede om et nedslag i prisen. Hvis du tilmed har undersøgt priserne online og dermed dannet dig et overblik over prislejet inden afrejse, er du særligt godt stillet i en forhandlingssituation, og kan sætte selskaberne i konkurrence med hinanden.

Spar penge ved at forlænge lejeperioden

Har du eksempelvis planlagt at leje bil tirsdag til fredag, kan det i nogle tilfælde bedre betale sig at leje bilen hele ugen. Det virker selvmodsigende, men det kan i nogle tilfælde blive billigere i længden at leje bilen i flere dage end nødvendigt, selvom det måske betyder, at bilen står ubrugt i nogle dage.

Dette skyldes de meget høje weekendpriser på lejebiler kombineret med en lavere dagsrate i hverdagene samt potentielle rabatter for ugelang leje. Prøv dig derfor frem med forskellige datointervaller, når du skal reservere din lejebil, og husk at spørge udlejningsselskabet, om der opkræves gebyr for tidlig aflevering.

Få en gratis opgradering

Der er flere måder, hvorpå du kan opnå en gratis opgradering af din lejebil. Den første er at gøre opgraderingen til en del af forhandlingen med udlejningsselskabet, ved blot at spørge om det er muligt. Specielt hvis de har mange biler tilbage på parkeringspladsen, kan du være heldig, at de siger ja. 
En anden måde er, at reservere en meget lille bil. Da de fleste turister vælger store eller mellemstore biler, køber udlejningsselskaberne kun få af de små biler hjem. Det betyder, at der er en god chance for, at de er væk, når du skal afhente den reserverede bil. I så fald kan selskabet blive nødt til at opgradere dig uden merbetaling.

Undersøg forsikring hjemmefra

Det kan hurtigt blive forvirrende og uoverskueligt at finde rundt i de engelske forsikringsbegreber, når sælgeren gør alt hvad han kan, for at overtale dig til køb af ekstra forsikringer. Det kan du undgå ved at tjekke op på både dækning og forsikringsvilkår hjemmefra. 
Mange ender med at betale dyrt for forsikringer, som de ikke har brug for, når først de står hos udlejningsselskabet. Hos langt de fleste selskaber er ansvars- og kaskodækningen en del af prisen, når du lejer bil. Derudover er selvrisikodækning samt tyveriforsikring typisk en del af henholdsvis rejseforsikringen og indboforsikringen derhjemme. 

Få bilen undersøgt ved aflevering

Efter endt lejeperiode kan du insistere på at bilen bliver undersøgt for eventuelle skader, men også at undersøgelsen foretages, mens du er til stede. Således kan du være sikker på, at du ikke pludselig skal betale for udbedring af skader, som du ikke er ansvarlig for. 

Hvis du afleverer bilen udenfor selskabets åbningstid, må du dokumentere bilens stand på anden vis. Én måde at gøre dette på er at tage billeder af bilen fra begge sider, forfra og bagfra samt af undervognen. Kun således har du beviser på bilens stand ved indlevering.

Læs mere om tips billeje og bilforsikring

Måske er du interesseret i...