Trackday på budget: 5 sjove biler til under 50.000 kr.

At køre på en racerbane behøver ikke være forbeholdt folk med mange penge og et stort budget. Du kommer langt for bare 50.000 kr.

3. juni 2017 af Mathias Brandt

På Bil Magasinet er vi vilde med trackdays. De giver dig en unik mulighed for at lære din bil at kende, når du bevæger dig ud på grænserne af, hvad bilen kan. Vi ved godt, at din hverdagsbil sjældent er den sjoveste bil at tage med til trackday, derfor har vi fundet fem bud på underholdende trackday-biler til under 50.000 kr. Det er vel at mærke biler, du kan bruge både til hverdag og trackday.

Suzuki Swift Sport

Det kan næsten ikke komme som nogen overraskelse, at Suzuki Swift Sport er kommet med på vores liste over sjove trackday-biler til under 50.000 kr.

Udgangspunktet er noget nær optimalt. En lille omdrejningsvillig 1,6-liters motor med 125 hk og forhjulstræk, det kan næsten ikke gå galt. Anders Richter herfra redaktionen, har netop solgt sin, som han blandt andet havde udstyret med Toyo R888R-dæk og opgraderede bremser. Det er ikke uden grund, at mange af udlejningsfirmaerne ved Nürburgring bruger netop Suzuki Swift Sport, som udlejningsbil til Nordsløjfen.

Se annoncen her  

© Bilbasen.dk

BMW 323ti Compact

Den lille hatchback fra BMW er måske ikke det kønneste, som kommer fra mærket. Men køredynamisk er den yderst vellykket og i kombination med den lækre 6-cylindrede motor og baghjulstræk, har du et oplagt trackday-våben. Med bilens 170 hk og et overbevisende moment på 245 Nm er der rigeligt med kræfter til at have en underholdende trackday. 

Se annoncen her

© Bilbasen.dk

Citroën C2 VTS

Citroën C2 1,6 16v VTS var tiltænkt som efterfølgeren til den efterhånden legendariske Citroën Saxo VTS. Den fik aldrig den samme anerkendelse, men det betyder ikke, at den ikke er underholdende at køre. Opskriften minder meget om Suzuki Swift Sport. Ved hjælp af en 1,6-liters sugemotor yder den lille forhjulstrækker 125 hestekræfter. Du kan godt finde et udmærket eksemplar for et stykke under 50.000 kr., så der er plads til et par forbedringer.  

Se annoncen her

© Bilbasen.dk

Toyota MR2

Det er ikke mange centermotorbiler, man kan erhverve for under 50.000 kr. Men Toyota MR2 kan du godt finde til de priser.

Den lille og lette MR2, med kodenavnet AW11, var tilbage i 1985 meget nyskabende for et ellers meget traditionelt mærke som Toyota. MR2 er herlig men samtidig også håbløst uanvendelig og ufornuftig. Faktisk er det den perfekte trackday-bil. Centermotoren med de 124 hk er nok at give et ordentligt smil på læberne, og motorens placering giver en perfekt vægtfordeling. Baghjulstrækket belønner en øvet chauffør med det samme.  

Se annoncen her

© Bilbasen.dk

Ford Puma1,7 Ti-VCT

Ved første øjekast tror mange, at Puma’en bare er en nuttet lille Ford. Men de tager fejl. Ford Puma er baseret på datidens Fiesta, men den har en opstrammet undervogn, øget sporvidde og kortere udvekslinger i gearkassen. Vigtigst alt er motoren i Puma. Det er den unikke 1,7-liters Zetec SE-motor, som er udviklet sammen med Yamaha. Den yder respektable 125 hk. I en bil, der vejer omkring 1.000 kg, er der rimeligt med skub i den. Motoren elsker høje omdrejninger, og trækker velvilligt ud til næsten 7.000 o/min. Sæderne mangler støtte, så du kan med fordel bruge luften i budgettet til at købe et par udtjente skålsæder.  

Se annoncen her

© Bilbasen.dk

Måske er du interesseret i...