Spar penge: 5 gode råd til en billigere forsikring

Bilforsikringer er nødvendige, men de kan også være dyre og komplicerede. Her får du en hurtig guide til, hvad du skal tænke over for at spare nogle penge, inden du tegner din bilforsikring.

9. oktober 2016

Først og fremmest er dit valg af bil afgørende for prisen på dine samlede forsikringsudgifter på din bilforsikring. 

1. Valg af bil

Værdien og prisen af din bil, samt størrelsen af din motor i bilen er afgørende for, hvad din bilforsikring kommer til at koste. Små biler er billigere end store, hurtige biler med en stor motor. 

Er du ikke elitebilist, så er det særligt vigtigt at vælge en lidt billigere bil med en mindre motor for at spare nogle penge.

2. Saml alle dine forsikringer

Ved at samle alle dine forsikringer i samme selskab kan du spare op til 20 procent på dine udgifter til forsikringer.

Bed om et tilbud på alle dine forsikringer, når du alligevel skal forhandle og tegne en ny bilforsikring.

3. Selvrisiko

Hvis du selv vurderer, at risikoen for, at du kommer til at forårsage en skade på din bil er lille, og har du mulighed for selv at betale for eventuelle skader på din bil kontant, så har du mulighed for at øge din selvrisiko på dine forsikringer.

En selvrisiko er det beløb, som du skal betale, før din bilforsikring yder støtte af en eventuel skade. Er din selvrisiko på 5000 kr., så får du ikke udtalt forsikringspenge, før din skade overstiger en værdi på over 5000 kr., og du skal derfor selv betale de første 5000 kr. af udgiften.

Du kan eksempelvis overveje, om du skal forhøje din selvrisiko, hvis du har en høj opsparing i banken, som du kan anvende frit til at betale for en skade på din bil, hvis uheldet sker. 

På den måde kan du spare lidt på de årlige udgifter på din bilforsikring.

4. Tillægsforsikringer

Der er en lang række af tillægsforsikringer indenfor kategorien af bilforsikringer. Alle tillægsforsikringer har et fornuftigt formål, men det skal vejes op imod, hvad sandsynligheden er for, at du kommer til at anvende disse tillægsforsikringer – for de koster en del penge, som du nemt kan spare.

Et eksempel på en række tillægsforsikringer, som du kan overveje at spare væk er eksempelvis glasdækning, førerdækning og friskadedækning.

5. Elitebilist

Du har en stor fordel, hvis du har en masse erfaring som bilist. Erfarne bilister kan nemlig spare penge på deres bilforsikringer. Husk, at det er vigtigt at gøre opmærksom på det, hvis du ikke bliver spurgt af din forsikringsassurandør.

Jo flere år du har ejet en bil, desto større chance er der for, at du kan presse prisen på dine bilforsikringer. Har du arbejdet med erhvervskørsel i enten kortere eller længere tid, så kan du dokumentere, at du har meget erfaring som bilist, kan det presse prisen yderligere på dine bilforsikringer.

Læs meget mere om bilforsikringer og mulige besparelser. Du kan også få uddybet detaljerne ovenfor på Forsikring.guru.

Måske er du interesseret i...