Seat Ibiza Ecomotive i hvid
Seat Ibiza Ecomotive.jpg © bilmagasinet.dk

Sådan sænker du CO2-udslippet

Tysk test viser hvordan du ganske enkelt kan nedsætte CO2-udledningen

4. december 2008 af Jan Lang - BilBasen

Gå ned i dækstørrelse, pump dækkene hårdere og skift hurtigst muligt til et højt gear. Det er den enkle opskrift på en forbedret brændstoføkonomi og dermed lavere CO2-udslip.

Med ovennævnte virkemidler har en tysk test vist, at den nye Seat Ibiza Ecomotive kører 27 kilometer pr. liter, og dermed er CO2-udslippet nede på 98 g/km. Det er rekord for klassen.

Tyskerne satte 14" dæk på bilen, og pumpede dem fra 2,3 bar til 2,9 bar, hvilket er det maksimalt tilladte. Dernæst kørte de i så højt et gear, så muligt.

Seat Ibiza ECOMOTIVE er netop blevet vist på Paris Motor Show i oktober og er en af segmentets mest miljøskånende biler. Udstyret med en 1.4 TDI-motor med 80 hk - naturligvis med dieselpartikelfilter som standard - kommer CO2- udslippet under de 100 g/km og brændstofforbruget ligger på hele 27 kilometer pr. liter diesel.

Da Ibiza har en tank på 45 l, svarer dette til at man kan køre 1215 km non-stop. Eller fra Rådhuspladsen i Århus til Rådhuspladsen i København og tilbage igen - og tilbage igen - og tilbage igen - uden at tanke.

Måske er du interesseret i...