De 6 bedste gratis apps til den lange køretur

I uvante omgivelser kan noget så simpelt som at finde et sted at spise — og tilbage til bilen – være noget af en udfordring. Vi har i samarbejde med hjemmesiden Mikonomi.dk samlet de vigtigste apps at have med på køreturen

3. september 2016 af Bil Magasinet i samarbejde med Mikonomi.dk

Find min bil

Google Play / App Store

Hvis det kniber med stedsansen, hukommelsen eller begge dele, kan det ofte være svært at huske præcist, hvor du parkerede. Dette problem kan app'en "Find min bil" hjælpe dig med. 

App'en husker dit seneste parkeringssted via din telefons GPS-placering, når du husker at markere på et kort i app'en, hvor du har parkeret din bil. Når du bevæger dig rundt i bybilledet og skal finde tilbage til din bil, viser app'en dig den hurtigste rute tilbage til din bil. 

Here WeGo

Google Play / App Store

Der findes et hav af navigations-apps, og det er med god grund, da det altid er godt at have mindst én på sin smartphone. 

Det kan være svært at vælge mellem alle de forskellige navigations-apps på markedet, men vi er særligt vilde med Here WeGo da man også kan bruge den offline. Det betyder, at når du rejser ud af Danmark, og stadig har brug for app'en, så kan du slå dataroaming fra, og undgå at betale en formue, når du kommer hjem fra din ferie. 

Appen foreslår de bedste og hurtigste ruter, og giver dig mulighed for at vælge mellem ruter bl.a. til taxi, bil, cykel og offentlig transport.

TripAdvisor

Google Play / App Store

TripAdvisor er en app som hjælper dig med at finde de bedste hoteller, restauranter samt sjove aktiviteter. App'en indeholder millioner af anmeldelser fra brugere verdenen over. 

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal spise, eller søger en bestemt butik, restaurant eller andet, fortæller app'en hvad der er i nærheden af, hvor du befinder dig, så du ikke skal søge forgæves selv.

Europæiske sygesikringskort

Google Play / App Store

Inden du drager på den helt lange køretur, er det vigtigt, at du er velinformeret omkring, hvad du skal gøre i en situation, som kræver lægeassistance. 

Mange bestiller kortet helt korrekt og har det med med ferien, men det kan være svært at overskue alle muligheder og regler i samtlige 28 EU-lande, Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz. 

Derfor er det en god ide at have app'en på telefonen inden afgang. Den fortæller dig alt, du skal vide om sygesikringskortet samt behandling, dækning, omkostninger, telefonnumre osv.

Trafikinfo

Google Play / App Store

App'en er produceret af Vejdirektoratet og giver dig øjeblikkelige meldinger om eventuelle forsinkelser, vejarbejde og generelle trafikmeldinger i Danmark. 

I app'en kan man yderligere se igangværende og planlagt vejarbejde, som kan hjælpe dig med at planlægge en bedre rute. 

Vi er særligt glade for funktionen, der gør det muligt at få den til at læse meldingerne op automatisk, så du ikke bliver distraheret af at skulle kigge på telefonen, mens du kører bil. 

App'en tilbyder ligeledes adgang til over 300 webkameraer, som viser live-video af vejene, så du kan undgå vejarbejde og ulykker, og i stedet nå din færgeafgang til tiden.

Rødt kort

Google Play / App Store

Hvis din bil går i stykker eller ender i en ulykke, kan Rødt kort-app'en hjælpe dig med kontakt til vejhjælp i udlandet, som er SOS internationals vejhjælp. 

Med det røde kort er du dækket i hele Europa, det eneste det kræver er, at du har tegnet en kaskoforsikring i Danmark. 

App'en virker på den måde, at du udfylder din anmeldelse som så bliver sendt til deres døgnåbne alarmcentral. Herefter kan de så via GPS-signal se din lokalitet, og der bliver så sendt en koordineret assistance.

Vi ønsker dig en god og sikker køretur!

Måske er du interesseret i...