© bilmagasinet.dk

Touranosaurus

Med 410 Nm og simpel gangsta-styling har Lindgren forvandlet en varevogn til den ultimative rullende hundekurv

1. januar 2009 af Vmax

Det ligner en klassisk "Amager". Kamphund, lyshåret kæreste og en sort gangstavogn med monstrøse kromruller. Nu skal man selvfølgelig ikke skue hunden på hårene, og denne historie stikker da også dybere, end du måske lige tror. Ja ok, Bailey er en to-årig amerikansk bulldog på 46 kg, men der er åbenbart noget, der er gået galt i dens opdragelse, for den ved vist ikke helt, at den er en kamphund. Her på parkeringspladsen bag Ikea i Gentofte tumler den rundt mellem 10 småknægte og prøver at stjæle deres Mac D-burgere. Og hunden har faktisk en stor del af æren for ombygningen af denne VW Touran.

Lindgren forklarer: ”Jeg havde en Golf IV 1,8 Turbo før, men det varede ikke længe, inden Bailey voksede ud af passagersædet, og jeg måtte se mig om efter en ny og større bil”.

Lindgren er altså en ægte dyreven, og en VW Touran på gule plader blev indkøbt funklende ny fra fabrikken af. En 140 hestes turbodiesel med masser af udstyr og et gigantisk bagagerum, der kunne rumme velvoksen hund og ICE. Og kun for hundens skyld. Det kan man da kalde engagement. Men fordi man interesserer sig for sin firbenende ven, så behøver man jo ikke gå rundt med den politisk korrekte hundesnor og være klædt ud i jagttøj som Poul Thomsen. Lindgren havde da også planer med bilen. Ikke at den traditionelle firmabil skulle bygges i en absurt forskruet Fast and Furious-stil, men mere hen i mod et clean og enkelt udseende ved hjælp af simple komponenter. Det gør faktisk, at bilen i dag ikke ser specielt modificeret ud. Men lad dig ikke narre af det. Bare find en standard Touran, så er det nemt at se forskellen.

Lindgren har nemlig været hele vejen rundt. De store Velocity kromruller stjæler selvfølgelig ens første blik på bilen, men kigger man lidt videre, så skal det enkle og lidt buttede spoilersæt fra In Tuning også have sin del af æren for, at bilen ser så fed ud. Detaljerne giver så lige det sidste. Baglygterne fra Hella, xenon i skinnende overfl od, kromkapper på sidespejle og emblemfri front. Og Lindgren har lavet det meste selv med hjælp fra vennerne.

”Det ydre var det mindste problem. Det tager naturligvis en del timer at få tingene hjem og få alt tilpasset, men selve montering af spoilersæt, justerbar undervogn, fælge med mere voldte ikke de store problemer. Det var først, da vi arbejdede os ind i kabinen, at det blev rigtig sjovt”, forklarer Lindgren.

Det skyldes, at nye biler overhovedet ikke er beregnet til, at man skal pille ved dem. Og nu er sådan en Touran-kabine med biege læder ret så laber, men det var ikke nok for vores hundeejer. Et originalt MFD2-navigation med 6,5” skærm blev indkøbt på Ebay og monteret. Men Lindgren ville selvfølgelig også have DVD-film, hvilket ikke var sådan lige til.

”Der er ingen udgang på sådan en original navigation, men med en converter fik jeg sat en 6-disk DVD changer til systemet med en ekstra skærm bagi - hunden skal jo ikke snydes for at se film”, griner Lindgren.

Der blev altså arbejdet rigtig mange timer med navigationen, men også resten af ICE-anlægget krævede masser af mas og kammeraternes hjælp. Bare det at få monteret lidt lækre røde dioder var noget af en bedrift, men når mørket falder på, og denne Touranosaurus rigtig kommer til sin ret, viser det sig at være anstrengelserne værd. Som nævnt tidligere, så kan vi rigtig godt lide det enkle udtryk denne kassevogn har – og det viser endnu en gang, at det ikke handler om at hælde så mange stumper som muligt på sin bil. Det handler i bund og grund om at kigge på sin bil og se, hvilke stumper der passer til; vælge en stilart man godt kan lide og så holde sig til det koncept. Der er ingen tvivl om, at Lindgren har mestret dette med et suverænt resultat.

Du skal nok ikke regne med, at vi med denne Touran har set det sidste til Lindgren og Bailey. Knægten er tydeligvis hårdt ramt af stylings-bacillen og hans næste bil håber vi da også vil ramme disse sider en dag.

”Jeg flytter nok til Sverige i løbet af et års tid. Du ved, sådan for at prøve det, inden der går helt far, mor og børn i den. Bailey er også fast besluttet på, at han gerne vil prøve at blive kørt rundt i en Audi RS4, så det må jeg jo hellere leve ud i virkeligheden. Hvis det bliver en Audi RS4, så skal den selvfølgelig på Ikea-kiks, for det er desværre nok de færreste, der har råd til sådan et uhyre på hvide plader”, fortæller Lindgren.

Hvad enten historien fortsætter en gang i fremtiden med den ultimate bulldog-transporter RS4, så kan vi kun tage hatten af for Lindgrens evne til at forvandle en forholdsvis trist Volkswagen firma-racer til stilren og superfed Touranosaurus Lex!

Måske er du interesseret i...