Porsche Cayenne slår 11 år gammel verdensrekord

Porsche Cayenne vipper VW Touareg V10 af pinden og overtager en fornem verdensrekord.

3. maj 2017 af Mathias Brandt

Tilbage i 2006 trak en VW Touareg V10 TDI en Boing 747, hvilket var en verdensrekord, som fik lov at stå i over 10 år. Nu er den blevet slået af en Porsche Cayenne S Diesel, som har trukket en Airbus A380.

Rekordforsøget fandt sted i den franske lufthavn Charles de Gaulle i Paris. Her trak en standard Porsche Cayenne S Diesel en 285 ton tung Airbus A380 over 42 meter. Derved slår den en 11 år gammel rekord, som den store VW Touareg V10 TDI satte tilbage i 2006. Rekorden blev slået ganske betragtelig, Porsche’en trak nemlig 115 ton mere, end Touareg’en gjorde i sin tid.

Forskellen på de to biler og flyet er også værd at tage at føle på. Den ”lille” Cayenne er 4,8 meter lang, mens verdens største passagerfly, Airbus A380, måler 73 meter.  

Porsche’en blev koblet sammen med flyet, via det fabriksmonterede hængertræk, så næste gang du skal trække en stor hestetrailer med din Cayenne, behøver du ikke være i tvivl om, at den kan klare det.

Den store dieselmotor i Cayennen mangler bestemt heller ikke kræfter. Via en stor V8-dieselmotor produceres der 385 hk plus et imponerende moment på 850 Nm.

Det var en engelsk Porsche-tekniker ved navn Richard Payne, som stod for at udføre rekordforsøget. Den bil, han brugte, kørte han fra London til Paris, og han har planer om at køre den retur til London igen.    

Måske er du interesseret i...