Årets MC-Sportskører

Her kan du stemme på MC-sportskører – prisen er sponsoreret af 24MX.

1. december 2016 af Dansk Motorsport Award

De nominerede er:

Thomas Kjer Olsen

Thomas har vist stor international klasse i 2016, og specielt hans suveræne guld ved europamesterskabet stikker ud som noget helt særligt. Derudover har Thomas kørt VM-heat, hvor han har blandet sig i toppen af motocross-eliten. Denne flotte sæson har givet Thomas en kontrakt med fabriksteamet, Rockstar Energy Husqvarna, som han skal køre hele VM-serien for i 2017. Thomas kørte yderligere to gode heat til Motocross of Nations, hvor han hjalp Danmark til en 14. plads som nation.

Nicki Pedersen

Nicki Pedersen har haft en lidt blandet 2016-sæson med mange motorproblemer, men endte alligevel sæsonen stærkt med at vinde europamesterskabet. Ærgerligt, at han styrtede i turneringen, Den Gyldne Hjelm i Tjekkiet dagen efter den store EM-triumf, for her var han også rigtigt godt kørende. Nicki har heldigvis modtaget et wild card til næste års VM Grand Prix-serie.

U21-speedwaylandsholdet

Det danske U21-speedwaylandshold med Frederik Jacobsen, Mikkel. B. Andersen, Patrick Hansen, Andreas Hansen og reserven Jonas Jeppesen har overrasket stort i 2016. Det talentfulde hold vandt VM-bronze, og det skete på trods af, at det var et helt nyt hold, som kørte VM. Danmark kvalificerede sig til VM-finalen ved blandt andet at slå de senere sølvvindere fra Australien. Det fantastiske ved dette hold er, at alle kørerne fortsat har mange år tilbage i U21-regi, så mon ikke de napper mere metal i de kommende år.

Mikkel Brade

Det bedste danske trial-resultat nogensinde stod Mikkel Brade for i 2016. Han sluttede nemlig på en samlet fjerdeplads i VM-seriens 125cc-klasse. Den flotte placering er sket ved hårdt arbejde samt ved opbakning fra et stort og dedikeret netværk. Brade blev i år også svensk mester i juniorklassen og har også deltaget i enkelte EM-afdelinger. Det store talent sluttede sæsonen af med at modtage et tilskud fra Køge Kommune på 50.000 kr., som skal gå til, at han fortsat kan levere resultater og udvikle sig på højeste niveau.

HUSK: Her kan du stemme på de andre kategorier ved Dansk Motorsport Award

Mere

Måske er du interesseret i...