VW-gruppen: Her er vores nyheder

Audi TT viser masser af ny teknik, der sætter ny standard for Audi, men designet peger bagud

4. marts 2014 af Mikkel Thomsager

På fredag åbner biludstillingen i Genève for publikum. Tirsdag og onsdag er der pressedage, og mandag aften holdt VW-gruppen sin Group Night, som er en forhyler for VW-koncernens nyheder på udstillingen.

Topnummeret her var den nye Audi TT, som har været holdt hemmelig indtil nu. Den første Audi TT præsenterede et helt nyt funkis-inspireret designsprog, som endte med stort set at være forbeholdt den ene model. Efterfølgeren blev af samme grund en klassisk 2'er, som mistede den første models særkende.

3'eren trækker veksler på den første TT-model grænsende til det retro-agtige. Jeg er ikke helt sikkert på, at den er kommet i mål. Til gengæld er den nye kabine, som vi har fortalt om tidligere, sindssyg flot.

Skoda Concept

På Group Night viste koncernen også endnu en Bugatti Veyron special-udgave lakeret med inspiration fra en kunstner. Nyheden fra Seat var Cupra R, Skoda viste et futuristisk koncept til en ny Superb og Porsche viste sin Le Mans-racer.

Lamborghini Huracan
Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan

Lamborghini viste naturligvis den nye Huracan (udtales hurrakan). Den ser fantastisk ud. Inspireret af Aventador, men en anelse rundere og mere forsigtig. En klassisk centermotorracer med et umiskendeligt Lamborghini-snit.

Giugiaro Clipper
Giugiaro Clipper

Giugiaro Clipper

Det VW-ejede Giugiaro designhus viste en bil kaldet "Clipper". En højbenet SUV-agtig bil med fire mågevingedøre og seks siddepladser. Ikke lige til at se, hvor den peger hen til.

Måske er du interesseret i...