Koenigsegg One:1
Koenigsegg One:1

Christian von Koenigsegg foran den Koenigsegg One:1, der havde verdenspremiere på biludstillingen i Genève i forrige uge. Navnet forklarer, at denne Koenigsegg har én hk pr. kg.

Koenigsegg med 1.340 hk i Assens

Koenigsegg viser sin seneste model på Strøjer-samlingen på Fyn

20. marts 2014 af Mikkel Thomsager

Koenigsegg viste en helt ny model i Genève, Koenigsegg One:1. Navnet beskriver, at denne Koenigsegg har én hk pr. kg den vejer. 

Udgangspunktet er en Koegnigsegg Agera R, men den er lettet for næsten 100 kg og motoren er tunet til 1.340 hk. Den går fra 0-100 på 2,8 sekunder, fra 0-300 på 12 sekunder og 0-400 på 20 sekunder. Topfarten er 440 km/t.

Der bliver kun produceret seks Koenigsegg One:1, og de er alle solgt på forhånd.

Det var denne bil, Jørgen Strøjer kunne vise på Strøjer-samlingen onsdag aften, hvor Christian von Koenigsegg også gav et længere foredrag om både bilen og firmaet. Virkelig spændende, og lidt af et scoop for de heldige og Strøjer-samlingen.

Strøjer-samlingen
Strøjer-samlingen

120 gæster var inviteret til at høre Christian von Koenigsegg fortælle om sit bilmærke.

Ved arrangementet benyttede Yong Driver Teamet også lejligheden til at fortælle om planerne for Le Mans i år. Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson vil vinde klassen - intet mindre.

120 særligt indbudte gæster, her iblandt pressen og undertegnede, fik æren.

Jørgen Strøjer benyttede desuden lejligheden til at præsentere en Koenigsegg i samlingen. Det er en ældre model, men i betragtning af, at der stadig kun er produceret 107 Koenigsegg i alt, er det stadig en juvel i samlingen.

Koenigsegg
Koenigsegg

Jørgen Strøjer benyttede anledningen til at afsløre, at museet har fået en Koenigsegg i samlingen.

Måske er du interesseret i...