Henrik Fisker både tegnede og byggede Fisker Karma
Henrik Fisker både tegnede og byggede Fisker Karma

Jeg giver Karma hos Strøjer i morgen?

Tirsdag er der åbent hos Strøjer Samlingen, hvor det er mig der sammen med Jørgen Strøjer fortæller med udgangspunkt den danske bildesigner Henrik Fiskers værker

1. august 2016
Danmark er ikke stor ud i bilproduktion, men vi har fostret mange bildesignede.
En af de mest kendte er Henrik Fisker, som har tegnet og designet flere skelsættende biler. 

Tirsdag fokuserer Støjer Samlingen på Henrik Fiskers bedrifter, når Jørgen Strøjer og jeg fortæller om Henriks Fiskers karriere og biler, hvoraf tre af dem kan ses i samlingen.

Henrik Fisker er 53 år. Han kommer fra Allerød i Nordsjælland, men er amerikansk gift og bor i Californien. Angiveligt var det en Maserati Bora, der inspirerede ham til at blive bildesigner, og han studerede bildesign i USA og Schweiz.

Umiddelbart efter endt uddannelse blev han i 1989 ansat hos BMW, hvor han steg i graderne. Her tilskriver man ham først og fremmest æren for BMW X5 og Z8. I 2001 kom han til Aston Martin, hvor han tegnede stregerne til den moderne Aston Martin, som vi kender den siden DB9 og Vantage.

I 2005 gik han solo og skabte sit eget bil-firma, der byggede specialdesignede biler på basis af kendte Mercedes-modeller. I 2007 blev det til Fisker Automotive, som med amerikansk statstøtte satte sig for at bygge en smuk hybridbil. Det blev til Fisker Karma.

Støjer Samlingen har en BMW Z8, en Aston Martin DB9 og en Fisker Karma, som bliver udgangspunkt for en underholdende gang ping-pong mellem Jørgen Strøjer og Mikkel Thomsager om Fisker meritter. Men der bliver også tid til snak og andre biler i samlingen - og alt muligt andet.

Kom forbi. Det bliver sjovt. Køb billetter her, eller ved indgangen fra kl. 16.00

Måske er du interesseret i...