© bilmagasinet.dk

Jeg er forelsket (igen)

Hun er uimodståelig, men jeg tror ikke vi får hinanden

11. august 2013 af Mikkel Thomsager

En af mine langtidsdrømmebiler er Fiats Dino-modeller.

Fiat Dino Coupé og Fiat Dino Spider hører til blandt de smukkeste biler i verden, og jeg drømmer om at få en, bare til at have stående. Jeg behøver slet ikke køre i den.

Jeg har tidligere lavet en historien om en Dino Coupé i Bil Magasinet, og for nylig fandt jeg en usædvanlig billig, dansk registreret Dino Coupé serie 1 på Lolland.

131.900 kr. stod den til, hvilket lød for godt, til at være sandt. Jeg fik en aftale med ejeren, og søndag satte jeg af mod Lolland for at få en drøm levet ud - eller aflivet.

Fiat Dinos langstrakte coupé-pil er et udtryk for designtrenden fra slutningen af 60'erne og begyndelsen af 70'erne. Treden er i sig selv elegent og efter min mening er Dino Coupé en af de smukkeste repræsentanter for netop den biltid.

At den tilmed er udstyret med V6-motoren fra Ferrari Dino, gør kun det hele bedre. Desuden synes jeg det er cool, at det er sådan en slags bastard-Ferrari.

Der er i det hele taget utallige grunde til at få sådan en i garagen.

Men det bliver ikke bilen fra Lolland. Motoren er angiveligt renoveret. Den startede med det samme og lød fortryllende. På afstand ser bilen også rigtig flot ud, takket være en forholdvis ny lakering.

Men der var mange småting, især i kabinen, som krævede en indsats, hvis bilen skulle se ud, som jeg gerne vil den. Jeg tror i virkeligheden af de 131.900 kr. er den rigtige pris for bilen. Det vil kræve tid og penge, at få den i den stand, som den fortjener.

Måske er du interesseret i...