BMW 218i Active Tourer
BMW 218i Active Tourer

Forhjulstræk for begyndere

BMW har introduceret sin første forhjulstrukne bil. Det har været lidt af en kamel at sluge for det baghjulstrukne mærke - og det bærer bilen præg af

20. april 2015 af Mikkel Thomsager

For rigtige BMW-fans er BMW 2-serie Active Toruer helligbrøde. For dem er en BMW baghjulstrukket, og en 2-serie Active Tourer er den første BMW nogensinde, som er forhjulstrukket.

Ikke at BMW ikke har erfaring med forhjulstræk. BMW ejer som bekendt Mini, og Mini har kun forhjulstrukne biler på programmet. Faktisk er teknikken under 2-serie Active Tourer identisk med den nye Mini.

Og det er ikke så skidt endda. Den nye BMW har et præcist og velvægtet styretøj, god retningstabiligetent og fin affjedring, som alt sammen er en baghjulstrækker værdig.

I det hele tager virker det som om, BMW har haft travlt med at bevise en hel masse med sin nye MPV, der konkurrerer direkte med Mercedes B-klasse og VW Golf Sportsvan.

Det er nemlig ikke bare dynamik, retningsstabilitetet og affjedringskomfort, der er i orden. Støjniveauet er lavt, den 3-cylidrede motor på 136 hk trækker godt og uden rystelser i kabinen, og så er finishen i kabinen bedre end nogen anden BMW under 400.000 kr.

Alt efter hvilken vinkel, du ser den fra, kan den virke mere eller mindre dyanmisk at se på, men en BMW 3-serie GT eller 5-serie GT kommer heller ikke højt på smuk-skalaen. Så kan du overvinde din BMW-forhjnulstrækker fobi, så er 2-serie Active Tourer et rummeligt praktisk alternativ til rigtig mange konkurrenter, tilsat en ikke ringe portion klassisk BMW-dynamik.

Måske er du interesseret i...