Bog om Jac Nellemann

Ny portrætbog om racerkøreren og forretningsmanden Jac Nellemann giver et ærligt og behageligt bilede af en rigtig iværkstætter

20. april 2016 af Mikkel Thomsager

"Jac" er helt simpelt nanvet på en ny portrætbog om racerkøreren og forretningsmanden Jac Nellemann, skrevet af Formel 1-journalisten Peter Nygaard.

Det er selv sagt en velvalgt titel. Ikke bare forde det er en portrætbog om Jac, men fordi den fra start til slut baserer sig på ét (langt) interview. Hovedparten af teksten er Jac, der fortæller om sit liv.

Og det er en spændende et af slagsen. Jac kommer ud af en familie, der i flere generationer har importeret og handlet med biler – ikke mindst i DOMI-koncernen, som var Danmarks største bilimportør i 60'erne. 

Som ung valgte Jac familiefirmaet fra for at køre racerløb. Hans iværksættegén lod sig dog ikke skjule, og i sin tid inden for motorsporten blev han manden, der introducerede gokart og flere andre racerklasser i Danmark. Han blev også den første dansker, der forsøgte sig i Formel 1.

Siden fik han et "rigtigt job", som han selv skriver, da han blev manden bag Den Blå Avis, som han startede sammen med Karsten Ree. Og fra begyndelsen af 90'erne som bilimportør, da han optog importen af Kia, og det blev ham, der blev i sidste ende førte familiefirmaet videre. 

Ud over interviewet med Jac er bogen flankeret af en stribe mindre interviews med mange af de personer, som Jac selv omtaler i borgen. Det gør den let at læse og forstå.

Og som altid, når Peter Nyggard sidder i den anden ende af pennen, er bogen velskrevet i et let og flydende sprog. 

"Jac" af Peter Nygaard, 206 sider, 299,95 kr.. Set hos Saxo

Måske er du interesseret i...