Vi tester tysk coupé: A5 fortsætter Audis udvikling

A5 Coupé føles som den naturlige forlængelse af både Audis nuværende modelprogram og den forrige A5 Coupé. Og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting

20. juni 2016 af Frederik T. Frey

Hvor?

Porto, Portugal.

Hvad er nyt?

Den udgående Audi A5 blev lanceret tilbage i 2007, og ni år på markedet er lang tid for hvilken som helst bil. Derfor er det meste nyt – altså hvis man lige modregner slægtskabet med den 4-dørs sedan, A4. A5 Coupé kommer til Danmark både med benzin- og dieselmotorer. 

Nyt på det danske marked er en 2-liters turbobenziner med 252 hk og 370 Nm, der fås til A4 i udlandet, men får sin danske debut i A5 Coupé. En S5 med 354 turbobenzin-hk og 500 Nm kommer sidenløbende med de mere jævne varianter. Naturligvis er designet også nyt, og selvom det måske er lidt undervældende på billeder, er det meget flot og moderne i virkeligheden.

Hvem er konkurrenterne?

Alt med to døre og et elegant design. En BMW 4-serie tilbyder i udvalgte varianter mere dynamisk køreglæde, det samme gør en Mercedes C-klasse Coupé.

Hvordan kører den?

Den kører forventeligt og en smule forudsigeligt. Det vil sige, at den i store træk kører som resten af Audi's modelprogram. Både med for- og firehjulstræk er der grænser for de sportslige køreegenskaber – til det mangler styretøjet feedback, og bilen føles ikke særligt agil. 

Til gengæld er den næsten uden rivaler som lækker, komfortabel og luksusorienteret GT til lange køreture. Og her er dieselmotorerne særligt oplagte. 2,0 TDI med 190 hk og 400 Nm overrasker meget positivt i samspil med 7-trins dobbeltkoblingsgearkassen, S tronic – et supermatch i den nye A5 Coupé

Hvornår lanceres den?

Det bliver efterår, før vi ser A5 Coupé hos de danske forhandlere. Priserne er endnu ikke fastlagt til det danske marked.

VI SYNES...

A5 Coupé fortsætter den sikre stil fra Audi, men designet skal opleves i virkeligheden, da det virkelig imponerer. Køb Audi som lækker GT-cruiser – ikke for de sporty egenskaber.

Måske er du interesseret i...