© A. Hansen

Toyota Avensis 2,0 D-4D T2 st.car

Får let ansigtsløftning, lidt ny teknik og endnu lavere privatleasingpriser

21. februar 2012 af Mikkel Thomsager

Se godt på fronten: Johhh, den er god nok, der er sket noget. Det er den nye, let reviderede Toyota Avensis. Det er næsten symptomatisk for bilen, at ansigtsløftet er så forsigtigt, at der næppe er brugt botox. Faceliftet er så undseeligt, at du knap lægger mærke til det. Men netop det er et kvalitetsstempel i denne ombæring.

Da tredje generation af Toyota Avensis blev præsenteret i 2009, maste den sig ind i den store mellemklasses overfyldte felt af konkurrenter fra alle de store bilproducenter med en almindelig god bil. Det var som om, alt ved Avensis var lavet ud fra en gennemsnitsbetragtning. Inklusiv designet: Det var ikke skidt, men heller rigtig godt og i hvert fald ikke opsigtsvækkende.

© bilmagasinet.dk

© bilmagasinet.dk

Gedigent design har dog ofte en fordel frem for det opsigtsvækkende: Det holder længere og vinder med tiden, og det er tilfældet med Toyota Avensis. Det forklarer og retfærdiggør den forsigtige fremfærd i forbindelse med faceliftet. Avensis-designet rummer stadig en tidløs omend underspillet elegance, som stadig ikke vækker opsigt, men stadfæster Avensis som en moderne bil i tidløst design.

Forlygterne er blevet en anelse større, og der er kommet LED-lygtebånd som kørelys i toppen af forlygterne. Men du skal se den nye og den gamle model side om side for at spotte det.

Mest synlig i kabinen er Toyota’s nye multimedie-system Toyota Touch, som dog ikke er standard i basisudgaven. -Desuden har kabinen generelt fået et finish-løft med nye, flotte overflader, der yderligere understreger det indtryk af god kvalitet, som Avensis altid har udstrålet.

På tekniksiden er brændstoføkonomien optimeret en smule i alle benzin- og dieselmotorer. Den mest udbredte motorvariant, den lille 2,0 D-4D diesel-motor er dog markant forbedret fra 18,5 til 22,2 km/l, angiveligt takket være en ny type turbo.

Mere imponerende er det, at Toyota’s kampagneagtige priser er næsten uændrede. Fra billigste model, der starter ved 284.999 kr., til den mest udbredte model, 2,0 D-4D T2 Touch Stationcar, til 399.998 kr. Det gælder også for privat-leasingprisen på samme model, der fortsætter på imponerende 3.149 kr. pr. måned. Også i forhold til konkurrenterne er det en særdeles stærk pris.

Så hvis prisen har et ansigt, så ser den nye botox-løse Avensis særdeles godt ud.

© bilmagasinet.dk
© bilmagasinet.dk

Måske er du interesseret i...