© bilmagasinet.dk

Mercedes C 220 CDi Stationcar

1. marts 2012 af Mikkel Thomsager

Mercedes har givet C-klassen et mindre facelift. Udvendig kan du se det på de nye forlygter, og der er ændret lidt på et par andre detaljer, men det kan være svært at se. Indvendig er ændringen mere synlig med et nyt design på instrumentbordet, der får C-klassen til at ligne en lille E-klasse. En fast infoskærm, der er integreret i instrumentbordet lige over midterkonsollen, er nu standard.

C-klassen er også blevet opdateret med ny teknologi, meget af det hentet i den større E-klasse. Det meste er dog ekstra­udstyr, og den slags er dyrt hos Mercedes. Nyt er dog, at integreret barnesæde er standard, og det fungerer rigtig godt. Desuden kan du glæde dig over, at priserne på basisbilen generelt er blevet mere konkurrencedygtige, og det gælder også versionen med 220 CDI-motor.

Det er en stærk og særdeles økonomisk men lidt brovtende diesel med 170 hk. I stationcar-versionen begynder den nu ved 560.900 kr. eller rimelige 42.100 kr. mere end indgangsmodellen C 200 CDI med  136 hk. Hertil kommer, at den kraftigere C 220-model går 21,3 km/l (EU-mix), mens den mindre C 200 CDI nøjes med 20,8 km/l. Begge dele lyder imponerende, og det faktiske forbrug under testen var da også en del højere.

Basis-versionen nøjes med 6-trins manuelt gear. Tidligere var manuelt gear noget, man skulle undgå i en Mercedes, men i C 220 CDI fungerer det udmærket. Godt det samme, for 7G-Tronic+ automatgear er ekstraudstyr til 54.611 kr.

Kilde: BM241

Måske er du interesseret i...