© bilmagasinet.dk

Mercedes-Benz E250 CDI aut. AMG-pakke

Den nye E-klasse er en oplevelse, men prisen forhindrer en videre udbredelse

21. februar 2012 af Anders Richter

Her er bilen, du drømmer om at få råd til - især som brugt. De skarpe linjer og bagskærmens knæk, der stammer fra Ponton-modellerne, er enestående. Mercedes har i årevis forsøgt at gøre sin E-klasse så diskret som mulig, selv om det er svært. Alle spotter en Mercedes og ved, hvad det koster at have en stjerne som sigtekorn på hjelmen.

Testbilen er en E250 CDI, der lander midt i dieselprogrammet og er en slags mellemvare. Ikke for hurtig og ikke for langsom. Men prisen starter stadig på næsten 900.000 kroner. Vel at mærke før du går i gang med at sætte de små, meget dyre flueben ved uundværligt ekstra lir.

© bilmagasinet.dk

Testbilen har fået en AMG-Sportspakke med store fælge, bremseskiver foran med huller i, sportssæder i læder og alcantara samt en hel række andre småting. Dermed krydser prisen næsten den runde million. Men du får noget for skejserne.
Motoren lyder speciel. Den har kun 2,1 liter at lege med, men ­vrider 500 bombastiske newtonmeter af sig ved 1.600 o/min. Rigeligt til at sætte de store baghjul på overarbejde. 0-100 overstås på rimelige 7,8 sekunder, men det vigtigste er, hvordan den rykker, når du allerede befinder dig i de trecifrede luftlag.

Sender du speederen sydpå, må din modstander næsten hive en BMW M5 op af hatten for at følge med. Godt nok lyder dieselen langtfra lækkert heroppe, men man forstår, hvorfor landets taxachauffører elsker E-klassen.

© bilmagasinet.dk


Køreoplevelsen er lidt distanceret. Hvor du i en BMW stadig kan føle sprækkerne i underlaget, gør Mercedes en dyd ud af at afskærme dig fra de værste oplevelser. Du har sikkert ikke glemt prisen, og det har jeg heller ikke. Løsningen på det problem er tålmodighed. Du bliver nødt til at vente et, to eller måske tre år til der komme frikørte taxaer ud på brugtmarkedet. Så kan vi dødelige endelig komme til fadet og få et stykke med Mercedes.

Måske er du interesseret i...