© Bil Magasinet

Fiat 500 1,2 Gucci

Kører du Fiat 500 Gucci i udkantsdanmark, risikerer du at få en kindhest. Men hvad siger damerne til den?

24. maj 2012 af Steen Bachmann

Det kræver Ole Henriksens selvsikkerhed at køre Fiat 500 Gucci, og han er også den eneste mand, der vil kunne slippe afsted med det uden, at det ser ud som om, noget er forkert.

Fiat 500 Gucci er skabt i samarbejde mellem Gucci’s kreative direktør, Frida Giannini, og Fiats designcenter, Centro Stile. Målet er at skabe et unikt produkt, som forener Fiat 500 med eksklusive detaljer i læder og stof fra Gucci. Her er specielle lædersæder og nakkestøtter med Gucci-emblemer samt striber på sæder, gearstang, sikkerhedsseler og nøgle og langs siden af bilen.

© bilmagasinet.dk

De har ikke lakeret striberne, men blot sat folie på. Det svarer til at købe en Gucci-taske til 8.000 kr. med plastikhåndtag, og helt ærligt: Bed fabrikken om at programmere malerrobotterne til at lave det ordentligt eller ring til en autolakerer. Gucci-emblemerne udenpå og gearknoppen er i plastik med kromlook, hvilket jeg ville være sur over, hvis jeg skulle betale merprisen på 81.000 kr. i forhold til Fiat 500 1,2 Lounge.

© Bil Magasinet

De 16-tommers alufælge er lakeret i samme farve som bilen, og her er klimaanlæg og lydsystem med fin lyd og Bluetooth. Motoren er en 1,2’er med automatisk start/stop-system og 69 hk, og den fungerer fint, sålænge du ikke skal over 140 km/t, hvor den savner kræfter (og dametasken i øvrigt fører sig noget nervøst frem).

Så hvad tænker de på? På Bil Magasinet er vi ikke i stand til at give et troværdigt svar, så vi spørger en ekspert fra vores søsterblad, modemagasinet Costume. Måske de har et bud?

© bilmagasinet.dk

Anne Mønsted, assisterende moderedaktør, Costume

Vi ved intet om mode. Hvilken position har Gucci i jeres univers?
Gucci er et stort, italiensk modehus, som er med til at sætte de nyeste tendenser hver sæson. Chefdesigneren Frida Giannini forstår at lave de mest eksklusive og ultra-feminine kollektioner, som vi to gange om året er i Milano for at se. Gucci laver også helt fantastiske accessories som tasker, sko, bælter og solbriller.

Er Fiat 500 Gucci et interessant produkt set med modebriller?
Man kan opdele Gucci’s målgruppe i to. Den ene er den klassiske type, som går efter tasker, sko og bælter med de grønne og røde striber med Gucci-logo. Den anden type er mere med på de nye tendenser, som skifter hver sæson - de er til sexede cocktailkjoler, figursyede frakker og små skuldertasker. Fiat 500 er helt sikkert noget for den første type, som elsker brandet og gerne vil vise det frem.

Kan du se dig selv køre i den?
Jeg ELSKER Gucci, men hvis jeg skulle vælge, ville jeg nok hellere have 20 af deres kjoler end én bil. Den er fin, men jeg er nok mere en tøjpige end en bilpige.

Hvad vil du tænke, hvis du bliver inviteret til middag af en mand, der henter dig i én?
At han højst sandsynligt hedder Stefano og er fra Italien. Selv om farverne er maskuline, er en 500 mest en damebil.

Måske er du interesseret i...