Designet er knap så innovativt som resten af bilen, men C5 er nydelig
Designet er knap så innovativt som resten af bilen, men C5 er nydelig © bilmagasinet.dk

Citroën C5 2,7 V6 HDI Tourer

Citroën C5 med aner

1. august 2008 af Claus Møller

 

Af Mikkel Thomsager

Ny C5 gør store fremskridt med et glædeligt skridt baglæns 

Siden Citroën lancerede AX i 1986, har det undret mig, at et stolte franske mærke har haft travlt med at lægge afstand til sine aner. Mens konkurrenterne gør alt, hvad de kan for at fremhæve deres fortid, med retroelementer og gode historier, har Citroën lanceret mere og mere almindelige biler.

Citroën har forklaret mig, at det kyldes koncernens ønske om at være masseproducent på verdensplan. Vil man sælge rigtig mange biler, må de ikke være for specielle. Derfor blev en Visa til en AX, en BX blev til en Xantia og en CX til XM.

Med C3 påbegyndte Citroën en forsigtig returnering, som blev udbygget med C4 og ikke mindst C6. Nu kommer så en ny C5, som atter forsøger at tilføje mellemklassen lidt af den klassiske Citroënisme, uden at det bliver for avanceret. Citroën kæmper tydeligvis med at balancere mellem rigtig Citroën og almindelig bil. 

Den nye C5 fås med to affjedringssystemer. Det interessante er dog, at uanset om man vælger stålfjedre eller hydropneumatisk affjedring som på topmodellen her, så er den gamle oplevelse af at køre i en let duvende Citroën tilbage. Det synes jeg er et aktiv for C5 og Citroën, men jeg er ikke sikker på, at jeg ville bryde mig om at køre med det til daglig. Det skyldes ikke mindst, at styretøjet lider under det: Det er svampet og upræcist.

Men leder du efter den bil i mellemklassen, der har den bedste affjedringskomfort og bryder dig mindre om kontakten med vejen, så indstil eftersøgningen nu. Her er C5 en ener.

Det høje komfort-niveau understreges i topmodellen af et enestående lavt støjniveau, og den fremragende V6 HDi-motor, der passer perfekt til affjedringen. Det er ikke en racer, men en homogen sejtrækker, der øser ud af sine mange kompetencer, bare man spørger. Desværre lades den fine motor i stikken af den nye sekstrins automatgearkasse, der reagerer for langsomt.

Et andet område, hvor Citroën har formået at kombinere det specielle med det brugbare, er fører-pladsen. Det faste ratnav kendes fra C4, og man kan synes om det, hvad man vil, men det virker. Det samme gør de flotte nye instrumenter med digital-displays i centrum af alle tre ure foran føreren. Pladsforholdene i den nye C5-kabine er ikke så generøse som i forgængeren, men i Tourer-modeller slipper man i hvert fald for sedan-modellens problem med lofthøjden på bagsædet, og bagagerummet er flot indrettet, blandt andet med hyldegardin, der kører tilbage ved tryk på et greb.

Alt sammen gør, at C5-topmodellen optræder som en luksusbil og ikke som en C5 med meget udstyr. I den sammenhæng synes prisen rimelig. Hvad du får for den, når den skal sælges igen om tre år, er en anden historie.

Citroën C5 2,7 V6 Hdi tourer

Motor V6, 2.720 cm3, 24V, biturbodiesel
Ydelse 204 hk ved 4.000 o/min
440 nm ved 1.900 o/min
Topfart 222 km/t 0-100 km/t 9,1 sek.
eU-miks 11,8 km/l Årlige afgifter 8.340 kr.
Mål (L/B/H) 483/186/148 cm
Vægt/last/påhæng 1.923/453/1.300 kg
Bagagerum 505-1462 liter
Dæk 245/45r18W
Reservedelsprisindeks 205
Værditab/3 år ca. 230.000 kr. (44 pct.)
Pris 522.990 kr.

Vi synes...

Innovativ indretning uden at funktio-
naliteten går i fløjten. C5 er en klassisk
Citroën på godt og ondt

 

 

 

Måske er du interesseret i...