Verdenspremiere: Hils på Volkswagens nye topmodel

Arteon er baseret på den velkendte MQB-platform, men der er masser af nyheder i Volkswagen's nye topmodel, der allerede lander i Danmark til sommer.

7. marts 2017 af Esben Skrumsager

Idéen er ikke ny. En Gran Turismo-inspireret og mere sportslig udgave af VW Passat har været en del af programmet før - både i form af Passat CC og sidenhen CC – men nu er tyskerne klar med et helt friskt bud på en fastback-formet cruiser. Navnet er Arteon.

Med den nye Arteon udvider Volkswagen modelprogrammet med en ny Gran Turismo-model, der skal positioneres over den velkendte Passat og forsøge at forene elegance og sportslighed i et nyt design.

Arteon har lige nu verdenspremiere på biludstillingen i Geneve, der åbnes for offentligheden d. 9. marts.

Proportioner med pæn plads

Den nye Arteon er bygget på Volkswagens MQB-platform ligesom en stor del af VW-koncernens andre modeller. 

Motorerne i Arteon ligger tværgående og det skaber plads; Mellem akslerne har Arteon en akselafstand på hele 2.841 mm. Tilsvarende korte er udhængene på den næsten 4.862 mm lange bil. Arteon måler 1.871 mm i bredden og 1.427 mm i højden.

Volkswagen lover masser af benplads til bagsædepassagerer og et variabelt bagagerum, med plads til mellem 563 og hele 1.557 liter bagage.

Arteon fås med både for- og firehjulstræk og med digital instrumentering. Dertil hører bl.a. Active Info Display, Head-up-Display og det nye infotainmentsystem „Discover Pro‘‘ med en 9,2” glasskærm, der bl.a. har det nye bevægelsesbetjening.

Den nyudviklede front er kendetegnet ved en langstrakt kølerhjelm, der strækker sig helt ud over begge forskærme og en kølergrill, der dominerer hele bilens bredde. De nye LED-forlygter og dagskørelys integreres dermed i kølergrillens horisontale, forkromede lameller. Også Arteon's skulderparti og de markante hjulkasser over de op til 20” store letmetalfælge bidrager til en fornemmelse af sportslighed.

Den nye Arteon vil blive produceret på Volkswagens fabrik i tyske Emden.

Tre nye udstyrslinjer

Arteon kommer i en veludstyret grundversion og herudover tilbydes Arteon i to øvrige udstyrsversioner: Arteon Elegance og Arteon R-line.

Udover de tre udstyrsvarianter vil Arteon desuden kunne varieres efter individuelle behov, fx med panoramasoltag, tre-zonet klimaanlæg, massagesæder, varme i rattet og tofarvet nappa/læder interiør.

Den nye Arteon stiller til start med seks firecylindrede motorer med direkte indsprøjtning. De to mindste benzin- og dieselmotorer yder begge identiske 150 og 190 hk.

Den stærkeste benzinmotor leverer 280 hk, hvor den stærkeste dieselmotor yder 240 hk. Basis-benzinmotoren er den nyudviklede 1,5 TSI Evo-motor, der bl.a. ved at bruge cylinderfrakobling optimerer brændstoføkonomien.

Kommer snart til Danmark

Samtlige motorer kan kombineres med Volkswagens dobbeltkoblingsgearkasse, DSG. Ønsker man sin Arteon med benzinmotor, er DSG standardudstyr i alle versioner fra 190 hk. Dette er også tilfældet i diesel-versionen med 240 hk.

TSI-motoren med 280 hk og TDI-motoren med 240 hk vil være udstyret med firehjulstræk. Til den 190 hk dieselmotor kan firehjulstræk tilvælges. Alle øvrige modeller vil være med forhjulstræk.

Arteon vil være hos de danske Volkswagen-forhandlere allerede i juni 2017. De specifikke danske priser og udstyr ligger endnu ikke fast.

Måske er du interesseret i...