Vi tog fejl: BMW Z5 kommer ikke til at hedde Z5 alligevel

I et interview skyder BMW's amerikanske direktør det til jorden, at mærkets nye Roadster skulle komme til at hedde Z5. Læs hvad den kommer til at hedde her.

18. maj 2017 af Mathias Brandt

Vi har før skrevet om samarbejdet mellem Toyota og BMW, som er gået sammen om at udvikle henholdsvis en ny BMW Z5 og en Toyota Supra. Nu lader det imidlertid til, at vi har været lidt for hurtige på aftrækkeren, når det kommer til at døbe den nye BMW. Under et interview med AutoGuide har BMW’s amerikanske direktør, Ludwig Willisch, definitivt afvist, at bilen kommer til at hedde Z5.

Under interviewet hentyder Hr. Willisch ganske kraftigt, at den kommer til at hedde Z4.

– Jeg vil kalde den Z… sandsynligvis 4, udtaler han og fortsætter,

– Jeg vil kalde den Z4, og det er ikke nogen indikation af, hvor mange cylindre den får, afslutter Ludwig Willisch.

Med hans snak af antallet af cylindre, må vi næsten antage, at den nye Z4 kommer til at blive udstyret med BMW’s formidable rækkesekser. Med en 6-cylindret motor, vil den nye Z4 have et forspring i forhold til rivaler som Porsche Boxster og Audi TT, som i basisversionerne kun fås med 4-cylindrede turbomotorer.

Willisch er også lidt vævende i svaret om, hvorvidt den nye Z4 vi bliver tilbudt med manuelt gear. Han antyder, at de laver biler ud fra, hvad kunderne ønsker. Så indtil videre står det til egen fortolkning. Men når man kigger på det generelle fald i folk, som vælger en manuel gearkasse frem for en automatisk, kunne noget godt tyde på, at den kun får en automatisk gearkasse.

Vi glæder os til at se bilen uden maskering. Meget tyder på, at dette allerede kommer til at ske i september, hvor den store internationale biludstilling løber af stablen i Frankfurt. 

Læs hvad vi før har skrevet om BMW "Z5"

Måske er du interesseret i...