Verdenspremiere: Her er den nye BMW 5-serie Touring

Med en ny undervogn og perfekt vægtfordeling skulle også stationcar-versionen af den nye 5-serie give en køreoplevelse i særklasse. Bilen lander i Danmark i juni måned.

1. februar 2017 af Esben Skrumsager


Som en naturlig følge af lanceringen af den nye BMW 5-serie Sedan er der i næste måned verdenspremiere på Geneve Motor Show for den nye BMW 5-serie Touring.

I forhold til forgængeren har den nye BMW 5-serie Touring smidt ca. 100 kg, effektiviteten er øget, og brændstofforbruget er faldet.

Mere plads og nye sæder

I kabinen har alle sæder fået større hoved-, skulder- og benplads, mens optimerede ryglæn, længere sædeoverflader og udvidet plads til knæene øger komforten for bagsædepassagererne. 

Nye dimensioner

Længde: 4.942 mm (+35)
Bredde: 1.868 mm (+8)
Højde: 1.498 mm (+10)
Akselafstand: 2.975 mm (+7)
Bagagerum: 570-1.700 liter (tidligere model 560-1.670 liter)

Med de nye dimensioner skulle der være rigeligt med plads på bagsædet til fastgørelse af op til tre barnestole.

Bagagerumspladsen er vokset til 570 liter og kan udvides til 1.700 liter, hvis bagsæderne lægges ned. Bagsæderne kan foldes i forholdet 40:20:40 og betjenes elektrisk ved tryk på en knap i bagagerummet.

Selvkørende med 210 i timen

Den nye BMW 5-serie Touring kommer som standard med nødbremse, der advarer og bremser for fodgængere og andre biler ved hastigheder fra 5 op til 80 km/t.

Bilen fås med en lang række assistentsystemer, som hjælper føreren – blandt andet kan bilen advare om krydsende trafik og risiko for sidekollision. 

I samarbejde med vognbaneassistenten og vejstribealarmen sørger den adaptive fartpilot for, at fartgrænserne overholdes. Bilen kan ved hastigheder helt op til 210 km/t selv styre, bremse og accelerere og start/stop-funktionen tilpasser sig den aktuelle rute.

Automatisk parkering via BMW Display Key gør smalle parkeringspladser til en leg. Hvis pladsen er trang, kan chaufføren stige ud og parkere bilen via nøglen.

Bil Magasinets Frederik T. Frey har haft lejlighed til at køre den nye 5-serie i sedan-udgaven. Den test kan du læse her: Første test af ny BMW 5-serie – i storebrors luksuriøse fodspor.

Hvis indkøbsposerne eller computertasken skal hurtigt i bagagerummet gøres dette nemt ved at åbne den separate glasrude på bagklappen.

Måske er du interesseret i...