© Toyota

Verdens mindste hybridbil fra 200.000 kr.

Snitforbrug med el- og benzinmotor bliver op mod 30 km/l

12. april 2012 af Bil Magasinet

Toyota har forhandlet priser hjem på den nye hybridudgave af Yaris, der når de danske forhandlere til sommer. Den kommer til at koste 199.995 kr. og bliver dermed den hidtil billigste hybridbil herhjemme.  

Bilen kører på en kombination af el og benzin, og kan køre på ren el over en begrænset strækning uden udledning af af CO2 samt sundhedsfarlige kvælstoffer og partikler. Drivlinjen består af 1,5-liters benzinmotor, elmotor, gearkasse og batteripakke. Hybriddelen i Yaris Hybrid vejer 20 procent mindre end hybriddelen i den lidt større Auris Hybrid, som vi tester her.

Den 1,5 liters hybriddrivline yder 100 hk, og kombinationen af el og benzin gør Yaris Hybrid til den minibil, der udleder mindst CO2 i gennemsnit ved blandet kørsel. Tallet er 79 g/km og snitforbruget 28,6 km/l i EU-miks. Bagagerummet er på 286 liter, og hybridbatteri og brændstoftank er placeret under bagsæderne.

© bilmagasinet.dk

Hybrid billigere end diesel
Yaris fås fra 181.497 kr. med dieselmotor, men Toyota påpeger, at hybridudgaven som standard har 2-zone klimaanlæg og automatgear til en værdi af 28.000 kr., og dermed er billigere end dieselen.

Standardudstyr omfatter LED-kørelys, en unik front, blå syninger i læderrat og dellædersæder, 2-zone klimaanlæg, sædevarme, elspejle m/varme og automatgear.

Yaris Hybrid kommer i tre udstyrsvarianter kaldet H1, H2 Toyota Touch og H3 Toyota Touch. H2 Toyota Touch-varianten har multimediesystemet Toyota Touch med bakkamera og mulighed for trådløs integration af din mobiltelefon. Prisen er 221.995 kr. Topudgaven H3 Toyota Touch til 269.910 kr. har herudover 16” alufælge, dellæder, fartpilot, handskerum med køling, panorama glastag, regnsensor, nøglefri betjening, tågeforlygter, tagspoiler og tonede bagruder.

© bilmagasinet.dk

Måske er du interesseret i...