I forhold til Touareg er Tiguan en minibil. Men kun på komforten vinder den store
I forhold til Touareg er Tiguan en minibil. Men kun på komforten vinder den store © bilmagasinet.dk

Tiguan ned i pris

Fås med mindre motorer og priser, der nu begynder ved 350.000 kr.

8. november 2010 af Steen Bachmann

Indholdet fortsætter efter annoncen

Det er tre år siden Volkswagen introducerede Tiguan i Danmark, og den får nu reviderede motorer og lavere priser. De begynder nu ved 349.999 kr.

Tiguan var ved introduktionen i 2007 den første bilmodel, der udelukkende var udstyret med motorer med direkte indsprøjtning og trykladning. Nyhed i 2011 er en 122-hestes version af VW's 1,4-liters turbomotor, der hidtil kun har kunnet fås i Tiguan med 150 hk. 

Ny dieselmotor er en 110-hestes version af den velkendte 2,0 TDI. Alle motorer har BlueMotion Technology, hvilket betyder aut. start/stop-teknik og genvinding af bremseenergien. De nye mindre motorer kommer kun til forhjulstræk.

Se Bil Magasinets stortest med VW Tiguan og tre konkurrenter

Tre udstyrsvarianter
Tiguan fås i udstyrsvarianterne Trend & Fun, Sport & Style og Track & Field. De to førstnævnte er primært skabt som allroundere og har frontskørtet trukket langt nedad. Sportsundervognen, der er standard på Sport & Style, er med stram affjedring og afstemt efter enten forhjulstræk eller firehjulstrækket 4MOTION.

Til Trend & Fun får man bl.a. sort tagræling, ESC med vognstabilisering, elektrisk parkeringsbremse med bakkeholder, der gør det enkelt at sætte i gang på stigninger, fartpilot, klima, cd/radio medAUX/MP3 og 8 højttalere som standard.

Sport&Style omfatter dertil tågeforlygter, 17" letmetalfælge, tagræling i krom, 65 pct. mørke ruder bag, sportsforsæder og læderrat.

Tiguan Track & Field har større frihøjde og kan klare tilkørselsvinkler på op til 28°. Standard er firehjulstrækket 4MOTION, 16" letmetalfælge, komfortforsæder, kompas i multifunktionsanlægget, off-road funktioner, og dæktrykskontrol.

I Danmark fås en ny Teknikpakke til 9.990 kr., der omfatter:
* parkeringsassistent med håndfri parkering
* automatisk nedblændeligt bakspejl
* interiørbelysning ved fodlisterne
* elklapspejle
* regnsensor
* følg mig hjem-lys

Tiguan kan trække op til 2500 kg.

Mere

Måske er du interesseret i...

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen