© Automedia

Spionfotos: Største SUV fra BMW bliver en X7

BMW udvikler en stor luksus-SUV i samarbejde med Rolls-Rolls. Den bliver hundedyr og garanteret hurtig.

5. maj 2017 af Mathias Brandt

SUV’er i alle størrelser pibler frem fra stort set alle mærker. Udfra salgstallene kan man se, at forbrugerne er vilde med dem. I 2016 var hver tredje solgte Audi en af Q-modellerne, som er af SUV-typen, og Porsche Macan stod for næste 40 pct. af Porsche’s totale salg. 

Derfor er BMW også snart klar med en ny stor luksus SUV, som kommer til at hedde X7. Den bliver udviklet i samarbejde med Rolls-Royce, som også er i gang med at udvikle en stor luksus-SUV, der kommer til at hedde Cullinan. BMW ejer Rolls-Royce, og det giver derfor god mening, at de samarbejder om udviklingen.


© Automedia

Vi var selv nede i hjertet af BMW-land lidt udenfor München i sidste uge, hvor vi så tre prototyper kører rundt med camouflage. Det kunne dog ikke skjule dens størrelse, som er en del større, end den BMW X5 vi kørte i. Den skulle eftersigende også få plads til en tredje sæderække, så den kan rumme syv personer i kabinen. Den direkte konkurrent til den kommende X7’er lader til at være den store Range Rover Vouge og Audi's kommende Q8.


© Automedia

De store rektangulære udstødningsrør tyder på, at bilen får en kraftfuld motor. Faktisk peger flere på, at topvarianten kommer til at få V12-motoren, som også ligger i BMW M760i. Der kommer med al sandsynlighed også en plug-in-hybrid.

Den kommende X7 bliver baseret på BMW’s nye fleksible CLAR-modulplatform. Denne platform kommer i øvrigt til at blive brugt i stort set alle BMW’s fremtidige biler fra 3-serie og op. Platformen bruges allerede i den nye 5- og 7-serie.

Bilen forventes at komme på markedet i slutningen af 2018, og prisen bliver på den forkerte side af to mio. kr. på danske plader.   

Her ses "søsterbilen" til BMW X7. Det er den kommende Rolls-Royce Cullinan.

Måske er du interesseret i...