Scorede kassen på svindel: Fængsel og millionbøde til dansk BMW-specialist

Direktøren i den sjællandske bilforretning er kendt skyldig i 94 ud 98 forhold i anklageskriftet, som handler om svindel for mere end 10 millioner kroner.

14. januar 2017 af Anders W. Vorup


Denne uge har formodentlig været en del anderledes end sædvanlig hos Poul Nielsen Automobiler i Næstved. Direktør Michael Sjelle fredag dømt skyldig for svindel i Retten i Næstved, skriver sn.dk.

Sammen med to domsmænd fandt dommeren ham skyldig i forskellige måder at omgå Skat i forbindelse med hans salg af BMW-modeller i perioden januar 2007 til marts 2012. I alt blev Michael Sjelle kendt skyldig i 94 ud af 98 forhold.

I alt skulle Michael havde scoret sig en ekstra profit på hele 10,8 millioner, hvilket nu giver udslag i en bøde på 5,4 millioner og 2,5 års ubetinget fængsel.

- Det er et spørgsmål, om du har handlet med forsæt. Retten har en formodning om, at du, med din langvarige tilknytning til branchen og status som autoriseret BMW-forhandler, vidste hvad den rigtige fremgangsmåde var - og den har du ikke fulgt, sagde dommeren blandt andet i begrundelsen.

Anders Németh, Michael’s forsvarer, udbad på vegne af klienten om 14 dages betænkningstid. 

Måske er du interesseret i...