© bilmagasinet.dk

Regeringen: Elbiler slipper for afgift

Fritages for registreringsafgift frem til 2015

24. februar 2010 af Steen Bachmann

 

Elbiler bliver fritaget for registreringsafgift i yderligere tre år, så danskerne kan købe en elbil uden afgifter frem til 2015. Beslutningen er en del af regeringens arbejdsgrundlag, der er lagt frem dagen efter den store ministerrokade.

"Det er en klog beslutning, regeringen har truffet i dag. Beslutningen sikrer, at Danmark kan blive et førende testland for elbiler," siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance, der er et branchefællesskab under Dansk Energi.

Regeringens beslutning modtages også med tilfredshed hos Renault, der har valgt Danmark som det første europæiske land for introduktion af elbiler.

”Renault har fra begyndelsen gjort det helt klart, at man ikke vil introducere elbiler i lande, der ikke på den ene eller anden måde favoriserer introduktionen af elbiler. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med, at Regeringen nu endelig har meldt klart ud. Nu bliver Danmark det første land i Europa, hvor forbrugerne allerede næste sommer kan købe en Renault elbil. Nu kan vi med ro i sindet forberede vores netværk af forhandlere og værksteder til den spændende opgave det bliver at sælge elbiler, siger direktør i Renault Danmark, Henrik Bang.

I regeringens beslutning ligger også, at afgiftsfritagelsen af elbiler efter 2015 gradvist nedtrappes. Også den beslutning hilser Henrik Bang velkommen, og mener det er et helt logisk skridt.

”Ny teknologi er dyr i starten. Men det er blot et spørgsmål om tid, før den kan konkurrerer med mere traditionel teknologi. Og det er præcis det samme med elbilerne. Renault vil producere flere hundredetusinde elbiler om året. Her i begyndelsen vil en elbil måske være næsten dobbelt så dyr at producere som en konventionel, men på sigt vil den være fuldt ud lige så konkurerencedygtig. Og jeg tror, at den tidshorisont som Regeringen har sat, er tilstrækkelig, siger Henrik Bang.

I 2011 introducerer Renault i Danmark som det første land i Europa elbiler. I første omgang vil det blive varevognen, Kangoo Z.E. der er udstyret med et fast batteri og den store firmabil, Renault Fluence Z.E. der har plads til fem personer, og er udstyret med udskifteligt batteri. Begge biler har en rækkevidde på mindst 160 kilometer, og vil med afgiftsfritagelsen koste omtrent det samme som en tilsvarende dieselbil i deres segment.

 

Måske er du interesseret i...