© BMW

Premiere: BMW M6

Coupé og cabriolet stiller med 560 hk fra V8 med biturbo

13. februar 2012 af Bil Magasinet

BMW viser M-udgaven af både den åbne og lukkede udgave af den nye 6-serie på Genève Motor Show i marts. M6 Coupé har tag af kulfiberforstærket plast (CFRP), og BMW M6 Cabriolet kaleche med en halefinnelignende udformning.

Begge har V8-motor i aluminium på 4,4 liter. Motoren har M TwinPower Turbo-teknologi i form af TwinScroll biturbo-teknologi, udstødningsmanifold med tilførselsrør fra begge cylinderrækker, direkte indsprøjtning, VALVETRONIC (variabel ventilstyring) og aut. start/stop.

Ydelsen er 560 hk ved 6.000-7.000 o/min, og det maksimale drejningsmoment på 680 Nm er til rådighed ved 1.500 o/min og hele vejen op til det maksimale omdrejningstal på 7.200 o/min. Motorydelsen er øget med 10 pct. i forhold til den 10-cylindrede forgænger, og momentet med 30 pct.

© bilmagasinet.dk

0-100-tiden er 4,2 sek. for Coupé og 4,3 for Cabriolet, mens tiderne for 0-200 km/t er hhv. 12,6 og 13,1 sek. Den elektronisk begrænsede topfart er 250 km/t, eller 305 km/t med M Driver's-pakke.

Standard er baghjulstræk og 7‑trins M automatgearkasse med dobbeltkobling, launch control og lavfarts-assistent. Gearskiftene er afstemt med henblik på at sikre optimalt vejgreb, og man finder i den nye BMW M6 desuden et nyudviklet M læderrat med gearskiftekontakter.

© bilmagasinet.dk

© bilmagasinet.dk

Aktivt differentialre
Det aktive M-differentiale har til formål at give variabel fordeling af kraftoverførslen til baghjulene, hvilket resulterer i optimeret vejgreb og retningsstabilitet ved dynamiske vejbaneskift og acceleration ud af sving.

Undervognen har Dynamic Damper Control, Dynamic Stability Control inkl. M Dynamic Mode, M Servotronic-servostyring, diverse karrosseriforstærkninger i form af specialpaneler og bremsesystem med letvægtskomponenter. Som ekstraudstyr er der mulighed for at vælge nyudviklede kulstofkeramiske M bremser.

Der er mulighed for individuel programmering af motorrespons, M Servotronic-konfiguration, Drivelogic-gearskiftemønster, DSC samt affjedringshårdhed, og der kan vælges mellem forskellige gemte konfigurationer ved hjælp af to M Drive-knapper på rattet.

© bilmagasinet.dk

M-bilerne genkendes på det tredelte nederste luftindtag med aerodynamiske ribber, den nye M dobbeltnyre med sorte dobbeltribber, de brede skærme, de klassiske M gæller med integreret blinklys, de aerodynamiske sidespejle og sideskørter, BMW Individual Shadow Line højglans, de synlige reflektorer under baglygterne og det aerodynamiske bagskørt med diffusor mellem de to dobbelte afgangsrør. Der kan desuden vælges mellem 19 tommer (standardudstyr) eller 20 tommer (ekstraudstyr) støbte M letmetalfælge.

Kabinen har M betjeningselementer og detaljer, heriblandt M læderrat med dobbelteger, M gearstang og betjeningselementer til bilkonfiguration, eksklusive M sportssæder med integreret selesystem (ekstraudstyr: M multifunktionssæder), Merino-læderindtræk til sæder og andre kabinedetaljer, eksklusive interiørlister i kulfiber, indstigningslister med lys og modelbetegnelse, M instrumentgruppe med black panel-teknologi, klimaautomatik med to zoner og en bred vifte af indstillingsmuligheder samt Ambient Light.

© bilmagasinet.dk

Diodeforlygter med adaptivt kurvelys indgår i standardudstyret, mens ekstraudstyr omfatter headup display med modelspecifik informationsvisning, fjernlysassistent, BMW Night Vision med fodgængergenkendelse, advarsel for vognbaneskift, vejstribealarm, bakkamera, Surround View, genkendelse af hastighedsbegrænsninger, internetadgang, udvidet integration af smartphones og musikafspillere, trafikopdateringer i realtid samt netradio-, Facebook- og Twitter-apps.

Det er også muligt at vælge komfortadgang, aktive sæder, varme i rattet, automatisk "blid" lukning af døre, navigationssystemet Professional og et high‑end-surroundsoundsystem fra Bang & Olufsen.

BMW M6 Coupé lanceres i Danmark til efteråret, mens BMW 6-serie Cabriolet vil være at finde på de danske veje midt på sommeren 2012.

Priserne er endnu ikke fastlagte.

© bilmagasinet.dk

Måske er du interesseret i...