© bilmagasinet.dk

Premiere: Audi A3

Kritikerne siger, at den er umulig at skelne fra andre Audier - men sådan skal det være, lyder forklaringen

6. marts 2012 af Steen Bachmann

Den nye A3 vejer op til 80 kg mindre end forgængeren via ny letvægtsteknologi. Forskærmene og motorhjelmen er fremstillet af aluminium, og karrosseriet består af en høj andel af ultrahøjstyrkestål og varmeformet stål.

Tredje generation af A3 fås med benzin- og dieselmotorer, men der er både naturgas- og eldrevne varianter under udvikling.

Akselafstanden er vokset til 260 cm, selv om bilens udvendige længde er identisk med forgængerens, og C-stolpen står ifølge designer teamet skråt som på en coupé. 

© bilmagasinet.dk

Den el-foldbare MMI-skærm er kun 11 mm tyk, mens en ny elektromekanisk håndbremse giver plads på midtertunnelens konsol til terminalen til MMI-betjeningssystemet (ekstraudstyr). I topversionen MMI Navigation plus med MMI touch er oversiden af dreje-/trykknappen udført som touchpad, så føreren kan indtaste bogstaver og tal med fingeren ligesom i luksusmodellerne fra Audi.

Udstyrslinjer er Attraction, Ambition og Ambiente, og ekstraudstyr omfatter aktiv fartpilot, vognbanealarm, alarm mod køretøjer i den blinde vinkel, vejskilteassistent, parkeringsassistent og sikkerhedssystemet Audi pre sense basic. Der fås også lydsystem fra Bang & Olufsen og Bluetooth med trådløst netværk for internetadgang.

© bilmagasinet.dk

Motorprogram
Der fås to benzinere med turbo på 1,4/122 hk og 1,8/180 hk og en 2,0 TDI på 143 hk. Forbruget er faldet med gennemsnitligt 12 pct.

Den nye Audi A3 introduceres i Danmark til august og priserne er ikke fastlagt endnu. Versioner med hhv. naturgas- og elmotorer er under udvikling og forventes på markedet i 2013 eller 2014.

Måske er du interesseret i...