Opel kåret til årets bilfirma i Europa – se alle Autobest-priserne her

Den europæiske jury bag årets bedste nybilkøb i Europa har blandt andet kåret Opel til årets bilmærke 2016. Har kan du se, hvem der ellers er hædret

6. februar 2017 af Mikkel Thomsager

AutoBest er en intereuropæisk jury med 31 medlemmer fra lige så mange europæiske lande, der hvert år kårer biler og branche-emner for at honorere indsats og fremskridt inden for branchen. Bil Magasinets chefredaktør Mikkel Thomsager er det danske jurymedlem.

AutoBest har tidligere annonceret, at Seat Ateca er AutoBest 2017, men juryen har anerkendt en stribe andre personer og organisationer. Ser herunder hvilke og for hvad.

”CompanyBest”-prisen hædrer årets bilproducent, og prisen går i år til Opel Group GmbH, som under ledelse af CEO Dr. Karl Thomas Neumann er returneret til god driftøkonomi med en bred indsats på mange områder. 

Først fremmest er produkterne kommet tilbage i topklasse både i forhold til design, brug, køreegenskaber og teknik. Men i dag er det ikke nok at have gode produkter på programmet, for at få succes. Det kræver en aktiv indsat på mange andre områder. 

Det er lykkedes for Opel over de seneste seks til otte år. Og for det får Opel CompanyBest-prisen 2016.

Årets person

Den øverste chef for Citroen/Peugeot (PSA-koncernen), Carlos Tavares, tildeles prisen ”ManBest”, som er årets person i den europæiske bilindustri. 

Portugiseren Carlos Tavares har været øverste direktør for Citroën og Peugeot siden 2014
Portugiseren Carlos Tavares har været øverste direktør for Citroën og Peugeot siden 2014

Carolos Tavares, der startede som CEO i PSA-gruppen i 2014, har på rekordtid gennemført en turnaround for den franske bilproducent ved at træffe en række modige og svære beslutninger. 

Han har stået i spidsen for en omstrukturering af mærkernes produktportefølje og fremskyndet udviklingen af selskabet i lyset af de seneste tendenser i bilindustrien.

Grøn Opel til alle

”EcoBest”-prisen gives til årets mest innovative og trendsættende miljømæssige tiltag i den europæiske bilindustri. 

Den nye elbil, Opel Ampera har en rækkevidde på 500 km
Den nye elbil, Opel Ampera har en rækkevidde på 500 km

For 2016 gives prisen til Opel for Opel Ampera-e, som viser, at elbiler har masser af potentiale med en bil, der udvider begrebet og gør eldrevne biler tilgængelige for mange, både i forhold til prissætning og brugbarhed, med en rækkevidde på 500 km.

Svensk design vinder pris

"DesignBest”-prisen gives til en leder og trendsætter inden for bildesing, og den titel tilfalder i 2016 Thomas Ingenlath, der er chefdesigner hos Volvo.

Thomas Ingenlath var hos Audi, Volkswagen og Skoda, inden han i 2012 blev Senior Vice President hos Volvo ved Design Centeret i Göteborg.

Siden han kom til Volvo, har mærket under en nye ejer genrejst sig med en total fornyelse af hele Volvos design og udtryk. 

Tyskeren Thomas Ingenlath har tidligere været en længere periode hos Skoda.
Tyskeren Thomas Ingenlath har tidligere været en længere periode hos Skoda.

Han har givet det svenske mærke et helt nyt formsprog, som birdrager til at flytte mærket op i premium-klassen, med et unik og selvstændigt designstrategi, som eksponerer en skandinavisk attitude i bildesign. 

For det får Thomas Ingenlath prisen DesignBest 2016.

Fokus på sikkerhed

”SafetyBest”-prisen gives til et firma eller organisation, der har gjort en særlig indsats inden for sikkerhed i biler og trafik, og for 2016 gives prisen til den uafhængige europæiske crashtest-organisation Euro NCAP.

Prisen gives som en anerkendelse for organisationens dedikerede non profit arbejde for at gøre nye biler sikrere.

I 2017 er det 20 år siden Euro NCAP blev etableret, og siden har organisationen spillet en stor rolle i udviklingen af nye teknologier, der har gjort moderne biler mere sikre. 

For det får Euro NCAP SafetyBest 2016.

Innovativ teknik

“SmartBest” gives til et bilmærke til en producent inden for bilindustrien, der har bidraget med innovativ ny teknik.

For 2016 gives prisen til Peugeot for i-Cockpit, som er Peugeot nye digitale-instrumenter, som er standard i Peugeot 3008, og løbende vil blive introduceret som standard i hele Peugeots modelprogram.

De digitale instrumenter kan programmeres på mange forskellige måder
De digitale instrumenter kan programmeres på mange forskellige måder

Den 12.3” store skærm er i sig selv en fremragende løsning, Men Peugeot har derudover formålet at give skærmen en stribe relevante funktion, som gør den til meget mere, end blot instrumenter på en LCD-skærm. 

For det får Peugeot SmartBest 2016.

Årets Bil 2017

Som tidligere fortalt var det Seat Ateca, der vandt bilprisen AutoBest 2017.

Seat Ateca vandt AutoBest-prisen 2017
Seat Ateca vandt AutoBest-prisen 2017

Måske er du interesseret i...