© Agile Automotive

Nyt dansk bilmærke klar til præsentation - se de heftige modeller

SCX er navnet på den første sportsvogn fra det nye bilmærke Agile, der nu er klar til præsentation. Du kan faktisk allerede bestille et eksemplar nu – men prisen er ikke fastlagt.

5. maj 2017 af Esben Skrumsager


Et nyt dansk bilmærke har set dagens lys. Agile Automotive er navnet, og i stil med danske Zenvo er der fokus på en rendyrket sportslig oplevelse, og den første af to planlagte modeller, der bliver præsenteret, er derfor også den ekstreme SCX.

Agile SCX er udviklet med inspiration fra Lotus Elise, men den danske racerbil er bygget i ren kulfiber i modsætning til Elise's alumunium-kunstruktion. 

SCX er en åbenbaneracer, som klarer 0-100 på under fire sekunder.

© Agile Automotive

Agile Automotive

Bilmærket er ejet af Bo Ørbjerg og Tim M. Hansen.

Agile Automotive udspringer teknisk af "House of Composites", som har hjemme i Ødis ved Kolding.

Virksomheden producerer blandt andet dele af kulfiberkomposit til Formel 1- og Le Mans-racere.

Dansk premiere på Agile SCX

I morgen lørdag d. 6. maj løfter Agile Automotive så officielt sløret for SCX-modellen på Kolding Motorfestival, hvor fabrikskører Michael Markussen, som er professionel racerkører vil føre an og demonstrere, hvad bilen kan præstere.

Udover premieren på Agile SCX vil det syddanske bilmærke også vise deres lidt mere civiliserede model. Den har fået navnet Agile SC122, og den vil kunne fås både i Race- og Street-version senere på året, lyder det i en pressemeddelelse fra Agile Automotive.

- Hvis vi når de 20 biler, rammer vi et antal, hvor vi måske kan begynde at få en forretning ud af det. Vi gør det her for passion, men det skal også i længden kunne bære en forretning, lyder det fra Tim M. Hansen, der er en af ejerne, i et interview med Jyllands-Posten.

Agile SC122 er den mere civiliserede model fra Agile. Ligesom SCX bygger den på en platform af kulfiberkomposit inspireret af Lotus Elise.

© Agile Automotive

Priser på modellerne fra Agile Automotive

Priserne er endnu ikke fastlagt, men overfor Jyllands-Posten har Agile Automotive oplyst følgende priser:

Agile SCX er en åben to-sæders racer, som får motorer på 180-200 hk samt 250-300 hk. Prisen bliver 499.000-599.000 plus moms og afgifter.

Agile SC122 er en lukket to-sæders roadster, som motorer 300-450 hk. Prisen bliver 699.000-799.000 plus moms og afgifter.

Hvis du er interesseret, kan du allerede nu bestille et eksemplar lige her: Agile Automotive.

Måske er du interesseret i...