© Toyota

Hvad sker der for navnet? Ny rally-inspireret Toyota Yaris er blevet døbt

Toyota har løftet sløret for nyeste skud på stammen af den populære model. Efternavnet er dog alt andet end mundret.

23. februar 2017 af Anders W. Vorup

Hvis du besøger biludstillingen i Geneve i marts måned, vil du kunne opleve Toyota’s mest populære model, Yaris, i en frækkere og mere sportslig udgave. Vi har tidligere skrevet om den rally-inspirerede Yaris, men på daværende tidspunkt var den endnu ikke navngivet.

Nu har Toyota så afsløret navnet og motorspecifikationen, og vi glæder os mindst lige så meget, som vi undrer os over navnet. Den sportslige model er blevet døbt Yaris GRMN, og hvorfor så lige det? Ja, indtil videre har vi ikke fået nogen forklaring, men det virker som om, at det er på mode med dårlige navne, eftersom Ferrari også lige har præsenteret deres "812 Superfast".

+200 hestekræfter

Den nye Yaris GRMN skal være bindeledet mellem de almindelige Yaris-modeller og den heftige Yaris WRC rallybil. Hvor hybrid-udgaverne taler mere til fornuften, taler GRMN-modellen mere til hjertet og følelserne.

Den lille og sporty Toyota vil blive udstyret med en kraftig 1.8-liters benzinmotor, der yder over 210 hestekræfter. Ved biludstillingen i Geneve i marts vil yderligere specifikationer og detaljer blive offentliggjort. 

Måske er du interesseret i...