Billede 1
Billede 1 ©bilmagasinet.dk

Ny Dodge-crossover

Dodge er klar med Journey-crossover

27. august 2007 af Carsten Nymann

Indholdet fortsætter efter annoncen

Det lyder som en and, men amerikanske Dodge introducerer nu en helt ny crossover-suv på det europæiske marked  som rent faktisk ser godt ud.

Bilen, som er døbt Journey, bliver præsenteret for offentligheden på IAA Frankfurt om to uger.

Dodge Journey er bygget på samme  Global D platform som Avenger, men som de første billeder viser, er udseendet på stammens nyeste skud væsentlig bedre afstemt de europæiske smagsløg.

Ifølge Dodge-chef hos Chrysler, Michael Manley, kombinerer den nye Journey en minivans praktiske egenskaber, en suv s kapabilitet og en personvogns effektivitet.

Bilen vil være tilgængelig med fem sæder plus to ekstrasæder  en feature, der udvider den potentielle kundegruppe gevaldigt.

På sikkerhedssiden er Journey udstyret med airbags, abs, esp, antiroll og all wheel drive.

Motorprogrammet ventes at ligne det i resten af Dodge-familien, dvs. VWs 140 hk diesel som basis, derudover vil bilen kunne fås med en 2,4 liters benziner på 173 hk, og topmodellen er en 3,5 liters V6 er på 235 hk. På det amerikanske marked kommer Journey med en 186 hk flexifuel-motor, men det er nok mere usikkert om vi den at se i Danmark.

Produktionen begynder i 2008 med US-premiere i 2009. Der er indtil videre ingen forlydender om, hvornår den får europæisk premiere.

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen