© Wedelslund Gods

Ny dansk racerbane skal ligge ved Aarhus

Wedelslund Gods vest for Aarhus har planer om at bygge en racerbane til afholdelse af klassiske motorløb to gange årligt. Desværre møder planerne en del modstand.

4. maj 2017 af Mathias Brandt

Wedelslund Gods vest for Aarhus har i lang tid været kendt for sit flotte veteranbilstræf på Grundlovsdag. Nu vil ejerne, Dorthe og Jesper Ungstrup Nielsen, gerne etablere en historisk automobilbane tæt ved godset. Et initiativ, der bakkes op af mange, men som selvsagt også møder en del modstand fra folk i lokalområdet.

Projektet er støttet af Realdania og designet af intet mindre end vores racer-nationalhelt, den nidobbelte Le Mans vinder Tom Kristensen, som de sidste år også har haft succes med at tage sejre hjem ved de klassiske løb ved Goodwood Revival i England.

Wedelslund Gods ønsker at videreudvikle de sidste fem års aktiviteter med særlig fokus på klassiske køretøjer. Derfor har de søgt om landzonetilladelse med henblik på at etablere en klassisk racerbane tæt på godset. Men et møde i kommunaludvalget har desværre ændret tingene lidt. For det tyder på, at projektet kræver en ændring af lokalplanen. Dette kan tage op til tre år og vil i høj grad sætte projektets tilblivelse i fare. Det bliver endeligt besluttet på et møde d. 31. maj.  

Efter planen skal banen være omkring 2,3 kilometer lang. Det er ikke tiltænkt som en traditionel racerbane som for eksempel Padborg Park eller Jyllandsringen. Det er planen, at der skal afholdes to weekendraceløb i løbet af sommerhalvåret.

Arrangementet kommer i høj grad til at minde om den britiske klassiker Goodwood Revival, som hvert år er et tilløbstykke for bilentusiaster verden over. Med afsæt i de klassiske sportsvogne og racerbiler vil godset forsøge at genskabe samme løbsstemning som for 50 år siden.

Godset har valgt at samarbejde med Realdania, som arbejder med ”Fremtidens Herregaard”. Dette er sket for at sikre et ægte og klassisk automobilbaneanlæg, som det så ud i 1950

Naturmæssigt vil Realdania´s landskabsarkitekter tilsikre, at automobilbanen visuelt integreres med det omkringliggende herregårdsterræn, og at sikkerhedsvoldene udformes naturligt.  

Måske er du interesseret i...