Den nye Ceed følger det europæiske snit, som startede med den nye Picanto
Den nye Ceed følger det europæiske snit, som startede med den nye Picanto © bilmagasinet.dk

Ny Ceed vil være nr. 1 i klassen igen

Kia har ingen blusel. Den nye Ceed skal skubbe Focus, Golf og co. af topsælgerpinden, og de nye priser giver Kia noget at skyde med

14. august 2012 af Mikkel Thomsager

Kia gør klar til et nyt frontalangreb på det nok så vingeskudte C-segment - det er det, der også kaldes Golf-klassen - og netop den nye VW Golf, der ventes introduceret i Danmark hen på efteråret, er et hovedmål for den nye Ceed.

Kia præsenterede tirsdag priserne på den nye Ceed, der introduceres hos danske forhandlere sidste weekend i august. Startprisen for en 100-hestes 1,4 benzin bliver 189.999 kr. Det er 5.000 kr. mere end søsterbilen fra Hyundai (i30) - til gengæld er manuel aircondition med køling til handskerum, varme i forsæder og rat, elspejle med varme, USB-opkobling og Bluetooth med ratbetjening standard fra billigste udstyrsniveau kaldet Active.

For 15.000 kr. opgraderer man til Active Plus, og det betyder fartpilot, tågeforlygter, elruder bag og et par mindre detaljer.

Læderrat er standard, hvilket bidrager til indtrykket af en bil i flot finish. Kabinens frontpanel er i blødt og eftergivende plast, og Ceed virker mere lækker og indbydende end Hyundai i30 og på omgangshøjde med de andre europæiske konkurrenter.

© bilmagasinet.dk

Basismotoren på 1,4 liter yder 100 hk, og den leverer et brugbart stykke arbejde. Mange vil kunne nøjes med den, da den har en fin, jævn effektudvikling.

Det samme kan man ikke sige om den nye 1,6-liters GDi-motor med direkte indsprøjtning. Den er brystsvag og kræver omdrejninger for at levere sine 135 hk. Det går fint, for den lyder ikke anstrengt, når den presses, men merværdien i forhold til de 20.000 kr., den koster mere end 1,4-liters motoren, er ikke helt indlysende.

Den lille dieselmotor på 1,4 liter og 90 hk, der genkendes fra Kia Rio, gør også et fint stykke arbejde. Sjovt nok er den mindre brændstoføkonomisk (25 km/l) end den 1,6-liters diesel på 128 hk (27 km/l), som undertegnede ikke nåede at prøve tirsdag.

Stationcarversionen, kaldet SW, følger først i oktober. Merprisen bliver 15.000 kr.

Måske er du interesseret i...