© istock

Nu giver EU lov: Tyskland indfører vejskat for udenlandske biler

Når dine fremtidige kør-selv-ferier går syd på, skal skal du efter alt at dømme til at betale vejafgift, når du kører i Tyskland.

9. december 2016 af Mathias Brandt

Hvert år kører millioner af udenlandske bilister rundt på det tyske vejnet, og det er det, de nu vil have betaling for. Argumentet for at indføre vejskatten er, at Tyskland skal investere i deres infrastruktur.

EU har godkendt Tysklands ansøgning om at indføre vejskat på udenlandske biler. Indtil for nylig havde EU ellers nægtet Tyskland tilladelse til at indføre den såkaldte Pkw Maut.

Flere andre EU medlemslande har allerede været ude og kritisere tilladelsen og kalder den diskriminerende og hæmmer den frie bevægelighed.

Kritik fra FDM

Forbrugerorganisationen FDM er bestemt heller ikke positivt stemt overfor EU’s valg.

– At man i EU-Kommissionen tilsyneladende er kommet på andre tanker og nu har godkendt den tyske Maut, undrer og ærgrer os. Men det ændrer ikke på, at vi i FDM fortsat mener, det strider mod EU-traktatens artikel 18, der forbyder diskriminering på baggrund af nationalitet. Desuden er en vejskat, der alene rammer udenlandske bilister, et opgør med princippet om fri bevægelighed. Som vi også tidligere har påpeget, betaler udenlandske bilister allerede i dag mere end dobbelt så meget i brændstofafgifter, som deres slid på de tyske veje koster, siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk, til fdm.dk

Det er endu ikke besluttet, hvornår Tyskland vil starte med opkrævningen. Men det kommer efter alt at dømme til at fungere på samme måde som i Østrig, hvor man køber en vignet, som sættes i forruden.

Vi følger situationen og holder jer løbende opdateret. 

Måske er du interesseret i...