Toyota klar til at uddele bank ved WRC i næste sæson – her er den sprøde rally-racer

Med en hårdt pumpet Toyota Yaris med over 380 heste og den tidligere verdensmester Tommi Mäkinen som chefudvikler, bliver det meget spændende og se, hvor langt de kan nå.

15. december 2016 af Mathias Brandt

Efter 17 års pause vender Toyota atter tilbage til VM-serien i rally i 2017. Det bliver med en nyudviklet Yaris WRC-rallybil, som vil danne grundlag for en fremtidig udvidelse af Yaris-modelprogrammet med en særlig potent variant.

Den nye Yaris WRC gemmer på en 1,6-liters turbomotor med direkte indsprøjtning og mere end 380 hestekræfter.

Det er den finske firedobbelte verdensmester Tommy Mäkinen, som har stået i spidsen for udviklingen. Han har sammen med sit team brugt det seneste halvandet år på at udvikle og teste bilen, så teamet allerede fra første løb i den nye sæson i Monte Carlo Rally midt i januar har ambitioner om at være med helt fremme, hvor det er sjovest.

– Jeg sagde det efter 24-timers løbet på Le Mans. Hos Toyota hader vi at tabe. Og selvfølgelig ønsker vi heller ikke at tabe i VM-serien i rally. Forleden havde jeg mulighed for at køre i vores nye rallybil sammen med Tommi Mäkinen, og derfor er min tillid stor til, at vi har en meget konkurrencedygtig bil, siger Akio Toyoda, der er øverste chef for Toyota.

Friere rammer

Tommi Mäkinen har om muligt endnu større tiltro til Yaris WRC rallybilen, som er udviklet ud fra rallyseriens tekniske regler for 2017. Designet er nytænkende takket være de friere rammer inden for bl.a. aerodynamik.

– Yaris WRC er en skarpt designet bil med et utroligt potentiale, fastslår Tommi Mäkinen.

Toyota deltager allerede fra første løb med to biler med finnerne Jari-Matti Latvala og Juho Hänninen bag rattet, mens det unge stjernefrø ligeledes fra Finland – 25-årige Esapekka Lappi – er teamets reservekører i 2017-sæsonen.

Vi ønsker den nye dreng i klassen velkommen og glæder os til en spændende sæson! 

Måske er du interesseret i...