Så er det tid til impulskøb: Skal du med til Le Mans i år?

Om 17 dage flages 24-timers løbet i gang. Bossen i den største danskerlejr forklarer, hvorfor du skal opleve Le Mans mindst én gang i livet

1. juni 2017 af Steen Bachmann

Verdens største motorsports-begivenhed tiltrækker op mod 20.000 danske tilskuere på trods af, at det foregår 1.400 km væk. Denne skribent har været dernede 12 år i træk, for når først man har været der, bliver man smittet. Faktisk svarer jeg altid 'Le Mans', hvis nogen spørger om min religion.

Det samme gælder for Jacob Kristensen, der er indehaver af rejsebureauet K-Rejser. De har sendt danske biltosser til Le Mans siden 2005, og sender igen i år en hær af hjælpere, busser og lastbiler til byen 190 km vest for Paris.

Her begynder arbejdet med at bygge de to store K-Camps allerede tre uger før løbet. En lokal entrepenør rejser de to store telte med plads til mere end 1.000 spisende gæster i hvert telt, og sørger for, at vand og strøm er klar til invasionen fra det østjyske rejsebureau. 

Mad, drikkevarer, scener, musikudstyr, tv-skærme og alt andet, der skal bruges for at holde en fest for mere end 2.000 gæster, køres til Le Mans fra Aarhus.

Se Jan Magnussen blive modtaget som en helt i K-Rejsers lejr efter Corvette'n var blevet smadret i kvalifikationen i 2015 (video åbner i Facebook)

Hvad er det, der er så specielt ved Le Mans i forhold til andre motorløb?

“Det er kombinationen af et legendarisk racerløb og stemningen på Le Mans. Le Mans er en oplevelse, som strækker sig over flere dage, så på intet tidspunkt føler du dig stresset, hvilket bidrager til den positive og afslappede stemning. For at få den fulde Le Mans-oplevelse skal man bo på banen. Der foregår altid noget, man skal opleve,” siger Jacob Kristensen til Bil Magasinet.

Der er 60 biler til start, og de hurtigste kører næsten 5.000 km på 24 timer. Hvordan kan man holde øje med, hvem der fører?

“Der er forskellige måder at følge med i løbet på, som man benytter, afhængig af hvor man befinder sig. De dygtige motorsportskommentatorer fra Radio Le Mans kommenterer op til og under løbet på FM 91,2. Der er storskærme rundt på banen, og i vores K-Rejser-lejre viser vi TV2-signalet på storskærme.”

Fly fra Billund

Nogle af dine mest trofaste kunder sætter en hel uge af til Le Mans. Hvad gør man, hvis man ikke har tid til det, men gerne vil opleve løbet?

“Min filosofi er jo, at skal man opleve Le Mans rigtigt, skal man ankomme senest om torsdagen. Men det kan jo være vanskeligt for nogle at bruge de ekstra fridage på det. Hos K-Rejser tilbyder vi et privat fly fra Billund om fredagen, hvor man er hjemme igen søndag aften.”

Jacob Kristensen, K-Rejser
Jacob Kristensen, K-Rejser © Stephan Mehl-Ludvigsen

Er det kun for mænd? 

“Nej, bestemt ikke. Gennem årene ser vi flere og flere piger, som kommer til Le Mans. Oftest sammen med deres mænd/familier, men også på deciderede ’tøseture’. Vi ser ligeledes en kraftig stigning i far/søn-ture. I denne konfirmationstid er der rigtig mange drenge, der får en tur til Le Mans med deres far.”

Kombiner med bilferie

Hvilke muligheder er der for at kombinere løbet med en ferie i Frankrig, hvis man er i bil?

“Det er jo oplagt at bruge Le Mans som starten eller afslutningen på en bilferie i Europa. Er man på campingtur, er det oplagt – men også hvis man er på bil- eller hotelferie. Hos K-Rejser tilbyder vi forskellige indkvarteringsmuligheder fra iglo-telte til luksustelte med rigtige senge," lyder det.

Priserne for en kør selv-ferie med K-Rejser begynder ved 699 kr.

24-timers løbet i Le Mans køres 17.-18. juni 2017.

Måske er du interesseret i...