Nykåret verdensmester går på pension – læs hans afskedshilsen her

Nico Rosberg stopper på toppen. Mindre end en uge efter sin triumf og den nye titel som verdensmester, indstiller han nu karrieren.

2. december 2016 af Esben Skrumsager

At Nico Rosberg kun skulle nyde fem dage på toppen af Formel 1-tronen, før han abdicerede, havde de færreste nok set komme. Ikke desto mindre er det nu situationen, skriver den nykårede verdensmester på sin Facebook-profil.

Den 31-årige tysker sikrede sig i søndags VM-titlen i årets sidste løb i Abu Dhabi, hvor han med en andenplads havde point nok til at slå sin holdkammerat og tætteste rival, Lewis Hamilton.

- Jeg har besteget et bjerg. Jeg er på toppen nu, så det føles helt rigtigt, skriver Nico Rosberg blandt andet på sin Facebook-profil.

Rosberg vandt ni af sæsonens 21 Grand Prix'er og fik således skrabet fem point mere sammen end Hamilton.

- I mine 25 år med racerløb har det her været min store drøm. Det har været mit mål. Nu har jeg nået det. Gennem det hårde arbejde, smerten og ofringerne har dette været mit mål, tilføjer han.

Nico Rosberg fik sin Formel 1-debut i 2006, men blot 10 år efter sit første løb sætter han altså nu en stopper for karrieren.

Herunder kan du læse hele Nico Rosbergs begrundelse (hvis det kniber med det tyske, kan Facebook hjælpe med en primitiv oversættelse).

Måske er du interesseret i...