© Porsche Motorsport

Massiv satsning: Sådan stiller Porsche til start på Le Mans

Porsche er massivt til stede ved dette års Le Mans. Syv 911'ere og to hightech-hybrider, 919 Hybrid, skal kæmpe om podiepladserne.

13. juni 2016

Verdens hårdeste motorløb løber i år af stablen med uhørt mange Porsche-modeller på banen. I GT-klassen deltager i alt syv 911 RSR-modeller: Fabriksteamet Porsche Motorsport stiller op med to 911 RSR, mens fem 911’ere kører hos kundeteams. Sammen med de to 919 Hybrid i LMP1-klassen deltager i alt ni Porscher og 16 Porsche fabrikskørere.

- Porsche og Le Mans har gennem mange årtier skrevet motorsportshistorie i fællesskab. Denne tradition forpligter. Som den mest succesfulde producent i denne fascinerende langdistanceklassikers historie stiller vi også i år med et stort antal biler. Intet mindre end syv 911 RSR skal køre mod meget stærke konkurrenter i den traditionelt meget konkurrencebetonede GT-klasse, siger Dr. Frank-Steffen Walliser, som er motorsportschef hos Porsche.

Løbet

24-timers-løbet i Le Mans blev første gang kørt i 1923. Den 13.629 meter lange Circuit des 24 Heures er en blanding af permanent racerbane og almindelige landeveje samt legendariske sving som Mulsanne og Tertre Rouge. Den næsten fem km lange Hunaudières-langside er legendarisk. Der blev bygget tre chikaner i 1989 for at sænke hastigheden, der for de hurtigste biler nærmede sig 400 km/t.

#77 Porsche 911 RSR Dempsey Proton Racing – Richard Lietz, Michael Christensen, Philipp Eng
#77 Porsche 911 RSR Dempsey Proton Racing – Richard Lietz, Michael Christensen, Philipp Eng

Seks Porsche-kørere stiller til start i GTE-Pro-klassen i Le Mans for fabriksteamet Porsche Motorsport. 

I 911 RSR-bilen fra kundeteamet Dempsey Proton Racing stiller Richard Lietz (Østrig), som i 2015 var den bedste GT-pilot i WEC og vinder af FIA World Endurance Trophy, til start sammen med fabrikskørerkollegaen Michael Christensen (Danmark), som han også kører den samlede WEC-sæson sammen med. De får hjælp fra tredjekøreren Philipp Eng (Østrig). 

- Le Mans har altid været noget specielt for mig. Da jeg kørte med for første gang, var det en barnedrøm, der gik i opfyldelse. Alle racerkørere ønsker sig en sejr i Le Mans. Det gør jeg naturligvis også. Det bliver helt sikkert svært, men vi vil give alt for at være med helt fremme ved afslutningen, siger Michael Christensen.

I GTE-Am-klassen starter yderligere fire kundeteams med Porsche 911 RSR og to Porsche fabrikskørere: Abu Dhabi Proton Racing med Patrick Long (USA) og KCMG med Wolf Henzler (Tyskland) samt ligeledes Gulf Racing og Proton Competition.

Michael Christensen kører i år Le Mans for Dempsey Proton Racing
Michael Christensen kører i år Le Mans for Dempsey Proton Racing

Porsche 911 RSR

Som den hurtigste 911’er nogensinde kronede Porsche 911 RSR sin første racerløbssæson i 2013 med en dobbeltsejr i Le Mans. 

Den er udviklet hos Porsche Motorsport i Weissach på grundlag af syvende generation af 911 og har udover Le Mans også vundet de klassiske amerikanske langdistanceløb i Daytona og Sebring samt Petit Le Mans. 

Til denne sæson har 911 RSR fået modificeret aerodynamikken. Hækspoileren er blevet flyttet længere bagud, og hækdiffusoren er markant større. Desuden er her ændret frontsplitter samt ekstra brede sidepaneler.

Tidspunkterne

24-timers-løbet i Le Mans begynder lørdag den 18. juni kl. 15.00. Allerede om onsdagen køres den frie træning fra kl. 16.00-20.00 efterfulgt af den første kvalifikation fra kl. 22.00-00.00. To yderligere kvalifikationer kører torsdag den 16. juni fra kl. 19.00-21.00 samt fra kl. 22.00-00.00. Opvarmningen til løbet er programsat til lørdag fra kl. 09.00-10.00.

Live på tv

Hele løbet kan følges live på Eurosport 1 og Eurosport 2. Både den frie træning samt alle tre kvalifikationer sendes også direkte. Hertil kommer magasinet ”Le Mans 24 Minutter” i hele løbsugen med aktuelle meldinger og interviews. 

Løbet sendes også på TV2 og TV2 Sport.

#91 Porsche Motorsport (DEU) til scrutineering (teknisk kontrol) søndag 12. juni på torvet i Le Mans.
#91 Porsche Motorsport (DEU) til scrutineering (teknisk kontrol) søndag 12. juni på torvet i Le Mans. © Jean-Pierre ESPITALIER (ACO)

Måske er du interesseret i...