© WRC

Læs forklaringen: Først trak Audi sig fra Le Mans - nu skrider VW fra kongeklassen i rally

Volkswagen-koncernen lukker endnu et kapitel i motorsportshistorien. Nu dropper VW den prestigefulde WRC-løbsserie.

3. november 2016 af Esben Skrumsager

Om det stadig er dieselskandalen, der trækker dybe spor og fortsætter med at påvirke beslutningerne i den tyske Volkswagen-koncern, eller om det bare er den generelle udvikling bilernes verden og samfundet generelt, der flytter sig væk fra de konventionelle former for racerløb, kan være svært at sige definitivt. Men helt sikkert er det, at Volkswagen-koncernen nu lægger yderligere afstand til de brændstofslugende sportsvogne.

I den forgangne uge kunne vi fortælle, at Audi dropper den prestigefulde langdistance-løbsserie - herunder Le Mans.

Men det stopper altså ikke her.

Nu har koncernen nemlig meldt ud, at heller ikke VW får lov til at fortsætte succesen i rally-løbsserien WRC.

- Volkswagen står som mærke over for nogle enorme udfordringer. Med den forestående udvidelse af vores elektriske modelrække er vi nødt til at samle alle vores kræfter på at udvikle fremtidige teknologier og løsninger, lyder forklaringen fra Frank Welsch, der er bestyrelsesmedlem og ansvarlig for den tekniske udvikling i koncernen.

Slutter på toppen

Det er ikke på grund af manglende sportslige resultater, at VW nu trækker sig fra WRC. I det seneste løb i den forgangne weekend sikrede Sébastien Ogier and Julien Ingrassia sig endnu sejr, da der blev kørt rally i Wales.

Dermed cementerede de verdensmesterskabet, og samtidig sikrede Volkswagen sig endnu en titel i konstruktørernes mesterskab.

Hvad synes du om beslutningen? Deltag gerne i debatten herunder...

Måske er du interesseret i...