Tidligere F1-pilot David Coulthard gav en opvisning i sin Red Bull F1 racer ved CHGP 2012
Tidligere F1-pilot David Coulthard gav en opvisning i sin Red Bull F1 racer ved CHGP 2012 © Michael Ewert

Klassisk racerløb: Formel 1 kommer til København allerede i 2017

Holdet bag Copenhagen Historic Grand Prix arbejder målrettet på at få klassisk Formel 1 til løbet på Bellahøj Park allerede næste år.

13. oktober 2016 af Mikkel Thomsager

Copenhagen Historic Grand Prix (CHGP), der finder sted på Bellahøj i København hvert år første weekend i august, vil have det etablerede, klassiske Formel 1 race til København. Og går det som organisationen bag CHGP håber, sker det allerede ved løbet den 5.-6. august i 2017.

Der er dog en væsentlig forudsætning for, at det kan lykkes: Banen skal være længere.

Siden CHGP flyttede fra Fælledparken til Bellahøj i 2014, har banen været 2,2 km lang. Det er for kort for klassisk Formel 1, som fordrer en bane på mindst tre kilometer, for at løb kan afvikles.

CHGP-organisationen er dog allerede i dialog med de berørte instanser om at løse opgaven.

Red Bull's F1-Racer var en kæmpe begivenhed ved CHGP i Fælledsparken 2012
Red Bull's F1-Racer var en kæmpe begivenhed ved CHGP i Fælledsparken 2012 © Michael Ewert

Der findes i dag flere forskellige historiske Formel 1-serier, men med hvilken international serie CHGP er i dialog med, ønsker Jens Peter Lange, Adm. Direktør i CHGP ikke at kommentere på nuværende tidspunkt.  

- Vi har allerede gjort en del sonderinger, som antyder, at det kan lade sig gøre allerede i 2017, men mange elementer skal falde på plads, før det sker, indrømmer Jens Peter Lange, som dog slår fast, at det langsigtede mål står fast, uanset om Formel 1-planen for 2017 lykkes:

- Vi vil gerne udvikle CHGP til en international begivenhed, som kan tiltrække kørere, racere og turister fra hele Europa. Den mest effektive måde at gøre det på, er med klassisk Formel 1, men på sigt er der mange muligheder, siger Jens Peter Lange.

Allerede nu ligger det fast, at der også i 2017 køres Legends Car Cup og en mesterskabstællende afdeling af DTC – foruden de kendte serier for historiske racere racere ved racet på Bellahøj.

Da David Coulthard kørte ved CHGP i 2012, havde han i første omgang svært ved at finde banen, så han kørte en del rundt i København også, blandt andet på Amalienborg Slotsplads
Da David Coulthard kørte ved CHGP i 2012, havde han i første omgang svært ved at finde banen, så han kørte en del rundt i København også, blandt andet på Amalienborg Slotsplads © Michael Ewert

Her kan du se David Coulthard køre i sin Formel 1-racer Fælledparken i 2012:

Måske er du interesseret i...