Husker du sejren i '99? Nu vender BMW tilbage til Le Mans

Det tyske bilmærke har netop annonceret oprettelsen af et nyt motorsportsprogram, der blandt andet betyder et retur til Le Mans.

27. september 2016 af Daniel Bohnsen

BMW er allerede dybt engageret i motorsport på tværs af lande og serier – lige fra DTM og IWSC det elektriske Formula E og Dakar Rally (med Mini).

Alle disse løbsserier samles ifølge en pressemeddelelse nu under BMW Group Motorsport, men den del af den kryptiske pressemeddelelse, som vi var mest oppe at køre over her på redaktionen, var annonceringen af BMW's tilbagevenden til World Endurance Championship (WEC).

- Fra 2018 sæsonen ønsker vi at udvide vores aktiviteter i GT-racing og deltage i FIA Word Endurance Championship (WEC) (...). Det medfører naturligvis også vores genkomst til Le Mans, hvilket vi i særdeleshed ser frem til, udtaler BMW Motorsport Director Jens Marquardt i pressemeddelelsen.

BMW har i forvejen stor succes i endurance racing-serien IWSC i Nordamerika med en BMW M6 GTLM, men hvilken model BMW skal køre med i WEC, og dermed Le Mans, er endnu uvist.

Selvom vi ville elske at se BMW returnere til Le Mans-kongeklassen LMP1, hvor de vandt i 1999, bliver det nok ikke tilfældet i første omgang. 

Måske bliver det en bil i stil med BMW M6 GTLM fra den amerikanske løbsserie IWSC, vi får at se på Le Mans.

2018-sæsonen vil formentlig være en retur til LMGTE klassen, som BMW senest deltog i i 2011, hvor en BMW M3 GT tog tredjepladsen.

Udover den eksisterende BMW M6 GTLM udvikles også en BMW M4 GT til BMW Customer-serien, men om BMW tager en videreudvikling af en af disse – eller en helt ny racer – med til Le Mans, vides endnu ikke.

Vi glæder os i hvert fald til at se mere til BMW på verdens racerbaner.

Måske er du interesseret i...