Renault f1
© Renault Sport

Hulkenberg til Renault: Nu hænger Kevin Magnussens Formel 1-karriere i en tråd

Det er måske snart sidste gang, at vi får lov at se den unge dansker Formel 1. Renault har lige underskrevet en kontrakt med Nico Hulkenberg, som har fået det ene af to sæder i næste sæson.

14. oktober 2016 af Anders W. Vorup & Mathias Brandt

Formel 1 betegnes ofte som den mest prestigefyldte motorsports-klasse, og det har Kevin Magnussen fået lov at mærke – ovenikøbet af flere omgange.

Men Formel 1 handler ikke kun om sportslige præstationer og hurtige omgangstider. Sporten er også præget af en stor mængde politik, og store summer af penge afgør mange af beslutningerne i den pengetunge sport.

Specielt pengene spiller en central rolle i Kevins Formel1 fremtid. Desværre for den talentfulde dansker har han nemlig ikke tilnærmelsesvis lige så mange penge med i ryggen, som mange af de andre kørere i feltet, og det giver udfordringer.

Kevin skulle oprindeligt have haft sin kontraktsituation hos Renault Sport afklaret ved Singapores Grand Prix. Men selvom Kevin i princippet er fri til at finde en andet team, har han valgt at give Renault 14 dages forlængelse, det skriver BMF1.dk.

- Det viser meget klart, at jeg vil fortsætte her. Vi har en god dialog og positive samtaler. Jeg forstår situationen, og det er helt klart, at dette team vil komme meget langt, og jeg håber, at jeg kan fortsætte her i lang tid.

Men efter denne udtalelse er det kommer frem, at Renault netop underskrevet en kontrakt med den tidligere Force India kører, Nico Hulkenberg, som i hvert fald har sikret sig mindst to år i det ene Renault-sæde.

Derfor skal de eksisterende kørere Jolyon Palmer og Kevin Magnussen kæmpe om den sidste plads sammen med andre bejlere. 

Set med de positive briller peger Renualt’s seneste formkurve i den rigtige retning, og det ser Kevin som gode tegn for fremtiden.

- Vi kan se, at vi forbedrer os i en bil, som vi faktisk ikke rigtig udvikler på. Vi får mere ud af den, lærer mere, laver procedurerne rigtigt, pitstoppene bliver hurtigere og strategien begynder at se rigtig god ud.

Men om det er nok til, at Kevin får chancen næste sæson er meget tvivlsomt.

Her kan du nå at opleve Kevin

Her er på redaktionen krydser vi alt, hvad der kan krydses, og vi håber naturligvis at se Kevin have et sæde igen til næste år. 

Men vil du være sikker på, at du når at opleve den unge dansker bag rattet, har vi lige nu fede rejser til Formel1 i samarbejde med Rapidotravel.dk.

Måske er du interesseret i...