Følg løbet live: Dansker håber på succes i legendarisk 24-timers race

Michael Christensen håber på Porsche-succes i det amerikanske løbsklassiker ”Rolex 24 at Daytona”, der begynder i aften.

28. januar 2017 af Bil Magasinet


I denne weekend tager Michael Christensen hul på den amerikanske motorsportssæson, når 24-timers løbet på Daytona køres på den ikoniske racerbane i Florida, USA.

Porsches danske fabrikskører er i 2017-sæsonen blevet genvalgt til en fuld sæson i verdensmesterskabsserien (FIA WEC), men Porsche har udlånt danskeren til et Amerikansk Porsche-team, som stiller op i GT D-klassen til sæsonpræmieren på Daytona i det amerikanske IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

– Jeg glæder mig enormt til igen at køre racerløb. 24 timer på Daytona er et utroligt hårdt racerløb, hvor der fysisk kræves mere af kørerne, end det er tilfældet på Le Mans, lyder det fra Michael Christensen, der tilføjer:

– Racerbanen, der er en kombineret oval og traditionel bane, er en udfordring, og med over 50 biler i det store felt, er der mange nærkampe, og det gælder om at være opmærksom hele tiden.

Michael Christensen forudser et meget tæt og vanvittig spændende racerløb. Alene i GT D-klassen, hvor hans Porsche med startnummer 28 fra Alegra Motorsport er tilmeldt, tæller startlisten imponerende 27 konkurrenter fra mærker som Lamborghini, Lexus, Ferrari, Audi, Aston Martin og Mercedes.

– Det er altid svært at vurdere styrkeforholdene inden det første løb, men jeg forventer det bliver et meget tæt racerløb fra start til slut. Vi testede vores Porsche 911 GT3 R på Daytona den første weekend i januar, og her kørte vi konkurrencedygtige tider, men konkurrenterne ser uhyggeligt stærke ud, slutter han.

Michael Christensen er langt fra den eneste dansker til start på Daytona. I klassen GT LM stiller Jan Magnussen op for Corvette Racing, mens den danske Ferrari-kvinde og forsvarende klassemester Christina Nielsen igen er til start for Ferrari i GT D. Dertil får Marco Sørensen debut på Daytona i en fabriksanmeldt Aston Martin.

Løbet starter lørdag aften kl. 20.30 dansk tid og kan følges på nettet her.

Måske er du interesseret i...