Dropper forhandlinger: Nu blokerer konkurrent for, at Jaguar kan købe Silverstone

En gammel kontrakt giver nu Silverstone-ejerne alvorlige problemer. Et tysk bilmærke kan forhindre alle andre bilfabrikanter i at købe Formel 1-banen.

9. november 2016 af Mathias Brandt

Jaguar/Land Rover-gruppen (JLR) har længe været i forhandling med Silverstone om, at købe den legendariske Formel 1-bane. Banen har indtil nu været ejet af British Racing Drivers Club (BRDC), hvilket gør det til en af de eneste privateejede Formel 1-baner i verden. 

Det betyder også, at det er BRDC, som skal finde omkring 160 millioner kroner til FIA, hver gang de skal afholde Formel 1-løb, og det er efterhånden ved at blive lidt af en økonomisk udfordring for ejerne. 

Derfor vil de gerne have en ny spiller på banen. Men der har være en stribe benspænd på vejen mod et køb, og nu er købsforhandlingerne officielt sluttet. 

Det var ikke fordi, at JLR og BRDC ikke kunne blive enige, men Jaguar-konkurrenten Porsche har sat en kæp i hjulet. 

Porsche har nemlig etableret et oplevelsescenter på og omkring banen, og da de indgik aftalen med BRDC, fik de skrevet ind i kontrakten, at der ikke er andre bilfabrikanter, der må bruge banen mere end 45 dage om året, hvilket altså nu har spoleret forhandlingerne.

Lawrence Tomlinson er pengemanden bag Ginetta Cars

En anden ting, som har besværliggjort købet er, at det indiske firma Tata Steel, der ejer Jaguar/Land Rover, har truet med at stoppe sin stålproduktion i England, og derved sætte flere tusinde britiske job i fare. Det har fået flere medlemmer i BRDC’s bestyrelse til at boycotte Jaguar/Land Rovers tilbud. 

I stedet hælder de til et andet tilbud fra Lawrence Tomlinson, der blandet andet ejer Ginetta Cars. Han skulle eftersigende også skulle have afgivet et stort bud på banen.

Men med Porsche i vejen, ser det ud til, at det bliver svært for enhver bilproducent at købe banen fra British Racing Driver Club.

Måske er du interesseret i...