© bilmagasinet.dk

Lille Audi med stor motor

Audi bekræfter: Vi bygger RS-udgave af den nye Q3. Det kan kun blive sjovt!

18. april 2012 af Bil Magasinet

Audi RS Q3 Concept har den brølende 5-cylindrede turbomotor fra TT RS, der her udvikler 360 hk. Den er sænket 25 mm i forhold til den almindelige Q3 og har bredere sporvidde for at se mere barsk ud. Frontgrillen er i børstet og poleret aluminium og er designet med en ændret geometri - et særkende, der sandsynligvis dukker op på andre RS-versioner.

© bilmagasinet.dk

Forlygterne er med let mørktonet glas og har detaljer i krom og kulfiberforstærket plastik (CFRP). Frontkofangeren er redesignet i forhold til Q3 med mere muskuløse og større luftindtag; inderst er her bikubeformede gitre og yderst paneler i CFRP-materialet. Frontspoileren er også fremstillet i det lette materiale. Bilen farve hedder Ordos Blue - en mat blå med en svag nuance af gul.

Bagtil er her tagspoiler, diffuser og to karakteristiske ellipsoid-formede forkromede afgangsrør, og baglygter med klart glas.

© bilmagasinet.dk

© bilmagasinet.dk

I kabinen er her nappalæder med Dark blue Alcantara som kontrast på racerstolene, og stilke og detaljer i CFRP-materialet. Rattet er primært beklædt med såkaldt black velvet læder, der skal give et bedre greb og samtidig er modstandsdygtigt mod snavs og slid.

Motoren er dækket af et kulfiberskjold, og de fem cylindre har hvert sit nummer skrevet på tændrørscoveret.

© bilmagasinet.dk

Motoren har direkte indsprøjtning og turbolader og er på 2.480 cm3. De 360 hk giver en 0-100-tid på 5,2 sek. og en topfart på 265 km/t via en 7-trins S-tronic dobbeltkoblingsgearkasse. Q3 RS trækker normalt på forhjulene, men kan overføre kræfter til baghjulene via en hydraulisk og elektronisk styret kobling, når det er nødvendigt. Konceptbilen står på 255/30-dæk på 20" alufælge.

Der er ingen oplysninger om introduktionsdato for Q3 RS.

© bilmagasinet.dk

Måske er du interesseret i...