© bilmagasinet.dk

Lamborghini driller kapitel IV

Afløseren til Murciélago får verdenspremiere i Paris. Lambo slipper kun små appetitvækkere løs. Se det fede instrumentbord!

20. september 2010 af Steen Bachmann


Hvert eneste år lykkes det Lamborghini at vække opsigt på de store internationale biludstillinger ved at have de mest dramatiske biler, de mest langbenede fotomodeller og den mest overrendte stand. Det gentager sig stensikkert igen i år på udstillingen i Paris, der åbner for publikum 2.-17. oktober.

Se den 4-dørs konceptbil, der chokerede i Paris i 2008

Det er afløseren for topmodellen Murciélago, der skal vises frem på mærkets lille stand, der plejer at ligge ved siden af et af VW-koncernens øvrige nichemærker, Bentley. Rygter og spionfotos florerer lystigt, og det må være en fryd at være ansvarlig for Lamborghinis marketing, for annoncering er der ikke brug for - den nye model sælger sig selv.

© bilmagasinet.dk

Rygterne beretter om chassis i aluminium og kulfiber i stedet for Murciélagos komplicerede rørgitterramme i stål - det hyperlette og stærke materiale skulle kunne bringe den køreklare vægt ned omkring 1.500 kg. Med firehjulstræk og launch control er en 0-100-tid under 3,0 sek. mulig, mens topfarten forventes at ligge i omegnen af 370 km/t.

Motoren ved vi ikke noget om, men den nuværende V12 er en videreudvikling af den 3,5-liters V12 fra 1960'erne, så for at følge med Ferrari i kapløbet om højere ydelse, er det sandsynligt, at Lambo har udviklet en helt ny V12 med direkte indsprøjtning og ikke under 700 hk. Den sidste udgave af Murciélago har 670 hk, og afløseren får ikke lavere ydelse.

Arbejdstitlen på den nye model er Jota, et navn fra arkiverne, der blev båret af en specialudgave af alle superbilers moder, Lamborghini Miura, og desuden var navnet på en power upgrade af Diablo 30 Limited Edition.

© bilmagasinet.dk

Vi følger sagen!

Måske er du interesseret i...