© iStock

Lær at køre bil med en 17-årig

Hvordan er man egentlig en god ledsager for de nye bilister i trafikken? På et nyt kursus kan unge og deres ledsager øve sig sammen.

4. maj 2017 af Mathias Brandt

Siden januar 2017 har 17-årige kunne tage kørekort. Det kræver dog, at den unge har en erfaren ledsager ved sin side. Det stiller helt nye krav til både den unge og den erfarende bilist. På FDM Jyllandsringen og FDM Sjællandsringen kan både den 17-årige og ledsageren komme på kursus sammen, hvis de er usikre på, hvordan man skal gøre. Her lærer de, hvordan man kører godt sammen, og de kan få lov til at træne i egen bil.

– Når man skal ud og køre med en 17-årig, er der nogle helt praktiske ting, man skal forholde sig til i forhold til de regler, der er. Derudover skal man tænke grundigt over, hvad ens rolle som ledsager er. Man skal holde hovedet koldt, være konstruktiv, og så er det vigtigt, at man lader sine egne dårlige vaner bliver derhjemme, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange. 

Der er to kurser, som den 17-årige og ledsageren kan tage sammen. Det ene er et introduktionskursus på to timer. Her lærer man om reglerne, alt det praktiske, hvad ledsagerens rolle er, og hvordan man giver råd og vejledning.

Introduktionskurset koster 100 kr. for FDM-medlemmer og 200 kr. for alle, der ikke er medlem af FDM. Det andet kursus er et banekursus på seks timer. Her er der øvelser i egen bil både på almindelig asfalt og på glatbane med bl.a. slalomkørsel, undvigemanøvrer og katastrofeopbremsning. Der er også tid til en generel snak om trafiksikkerhed.

Dennis Lange fra FDM påpeger, at der kan være stor forskel på kørelærerens bil og sin egen. Derfor kan han kun opfordre til, at man kommer ud og øver sig i sin egen bil under sikre rammer som på FDM’s køretekniske anlæg.

Det udvidede kursus koster 550 kr. per person for FDM-medlemmer og 650 kr. for alle andre. Begge priser er inklusive forplejning.

Læs mere om de to kursustyper og find datoer for kurser i foråret 2017 på både FDM Jyllandsringen og FDM Sjællandsringen

Måske er du interesseret i...